BibTex RIS Cite

Erzurum ve Rize Yöresi Toprak Örneklerine Uygulanan Farklı Dozlardaki Bor ve Fosforun Mısır (Zea mays)’ın Kuru Madde Miktarı ve Mineral İçeriğine Etkisi

Year 2005, Volume: 36 Issue: 2, 125 - 129, 10.01.2011

Abstract

Bu çalışmada, farklı dozlarda uygulanan bor (0; 0,5; 1,0; 2,0 ve 4,0 ppm) ve fosfor (0; 20; 40 ve 80 ppm)’un sera
koşullarında yetiştirilen mısır bitkisinin gelişmesine, mineral madde içeriğine etkisi ile bor ve fosfor beslenmesi incelenmiştir.
Araştırma sonuçlarına göre, uygulanan bor ve fosfor dozu arttıkça mısır bitkisinin N, Ca, Mg, Fe, Mn, Zn ve Cu içerikleri genel
olarak azalırken, P ve B içerikleri artmıştır. B0 ve P0 dozlarında noksanlık, B4 ve P3 dozlarında da toksitite belirtileri görülmüş,
uygulanan fosfor dozu arttıkça bor toksititesi azalmıştır. Genel olarak Erzurum yöresi toprak örneğinde yetiştirilen bitkilerde
makro, Rize yöresi toprak örneğinde yetiştirilen bitkilerde de mikro elementlerin miktarı daha yüksek bulunmuştur.

Year 2005, Volume: 36 Issue: 2, 125 - 129, 10.01.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section ARAŞTIRMALAR
Authors

Adil Aydın This is me

Canan Kant This is me

Nizamettin Ataoğlu This is me

Publication Date January 10, 2011
Published in Issue Year 2005 Volume: 36 Issue: 2

Cite

APA Aydın, A., Kant, C., & Ataoğlu, N. (2011). Erzurum ve Rize Yöresi Toprak Örneklerine Uygulanan Farklı Dozlardaki Bor ve Fosforun Mısır (Zea mays)’ın Kuru Madde Miktarı ve Mineral İçeriğine Etkisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 36(2), 125-129.
AMA Aydın A, Kant C, Ataoğlu N. Erzurum ve Rize Yöresi Toprak Örneklerine Uygulanan Farklı Dozlardaki Bor ve Fosforun Mısır (Zea mays)’ın Kuru Madde Miktarı ve Mineral İçeriğine Etkisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;36(2):125-129.
Chicago Aydın, Adil, Canan Kant, and Nizamettin Ataoğlu. “Erzurum Ve Rize Yöresi Toprak Örneklerine Uygulanan Farklı Dozlardaki Bor Ve Fosforun Mısır (Zea mays)’ın Kuru Madde Miktarı Ve Mineral İçeriğine Etkisi”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 36, no. 2 (January 2011): 125-29.
EndNote Aydın A, Kant C, Ataoğlu N (January 1, 2011) Erzurum ve Rize Yöresi Toprak Örneklerine Uygulanan Farklı Dozlardaki Bor ve Fosforun Mısır (Zea mays)’ın Kuru Madde Miktarı ve Mineral İçeriğine Etkisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 36 2 125–129.
IEEE A. Aydın, C. Kant, and N. Ataoğlu, “Erzurum ve Rize Yöresi Toprak Örneklerine Uygulanan Farklı Dozlardaki Bor ve Fosforun Mısır (Zea mays)’ın Kuru Madde Miktarı ve Mineral İçeriğine Etkisi”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 36, no. 2, pp. 125–129, 2011.
ISNAD Aydın, Adil et al. “Erzurum Ve Rize Yöresi Toprak Örneklerine Uygulanan Farklı Dozlardaki Bor Ve Fosforun Mısır (Zea mays)’ın Kuru Madde Miktarı Ve Mineral İçeriğine Etkisi”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 36/2 (January 2011), 125-129.
JAMA Aydın A, Kant C, Ataoğlu N. Erzurum ve Rize Yöresi Toprak Örneklerine Uygulanan Farklı Dozlardaki Bor ve Fosforun Mısır (Zea mays)’ın Kuru Madde Miktarı ve Mineral İçeriğine Etkisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;36:125–129.
MLA Aydın, Adil et al. “Erzurum Ve Rize Yöresi Toprak Örneklerine Uygulanan Farklı Dozlardaki Bor Ve Fosforun Mısır (Zea mays)’ın Kuru Madde Miktarı Ve Mineral İçeriğine Etkisi”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 36, no. 2, 2011, pp. 125-9.
Vancouver Aydın A, Kant C, Ataoğlu N. Erzurum ve Rize Yöresi Toprak Örneklerine Uygulanan Farklı Dozlardaki Bor ve Fosforun Mısır (Zea mays)’ın Kuru Madde Miktarı ve Mineral İçeriğine Etkisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;36(2):125-9.

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/