Son yıllarda, sentetik fungisitlerin çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri ve patojenlerin fungisitlere karşı oluşturduğu
dayanıklılık, sentetik fungisitlere alternatif olabilecek yöntemlerin kullanılmasını zorunlu hale getirmiştir. Bu yöntemlerden biri de organik
kökenli, çevre ve insan sağlığı açısından güvenli antifungal etkili baharat bitkilerinin kullanılmasıdır. Bu derlemede, baharat bitkilerinin bitki
patojeni funguslara karşı antifungal etkisinin araştırıldığı çalışmalar özetlenmiştir.
Primary Language | tr;en |
---|---|
Journal Section | ARAŞTIRMALAR |
Authors | |
Publication Date | January 10, 2011 |
Published in Issue | Year 2005 Volume: 36 Issue: 2 |
Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/