BibTex RIS Cite

Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality

Year 2005, Volume: 36 Issue: 2, 157 - 162, 10.01.2011

Abstract

ÖZET: Bu çalışma, İspir ilçesinde ki bazı yörelerde farklı çevre koşullarının bal verimi ve kalitesi üzerine olan etkilerin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Ayrıca çalışmanın yapıldığı yörelerde bitki florasını tespit etmek amaçlanmıştır. Bal örneklerinde kuru madde miktarları %79.50-82.50, toplam asitlik değerleri 25.50 meq/kg ile 29.00 meq/kg, toplam şeker miktarlarının %72.13-76.45 arasında değiştiği belirlenmiştir. Çalışma sonucunda, 31 familyaya ait 100 bitki türü tespit edilmiştir.
Anahtar kelimeler:Bal kalitesi, toplam asitlik, toplam şeker, flora
Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality

 

SUMMARY: This study was conducted to determine different environmental conditions influence on honey produce and honey quality in İspir country. In addition was aiming to establish the plant flora at zone. İt was determined that honey samples 79.50-84.50% dry substance rates, 25.50-29.0 meq/kg total acidity and total sugar content chanced between 72.30-76.45%6. At the end of these study, it was determined that 100 plant species belonging to 31 families.
Key words: Honey quality, total acidity, total sugar, flora

Year 2005, Volume: 36 Issue: 2, 157 - 162, 10.01.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section ARAŞTIRMALAR
Authors

Yaşar Erdoğan This is me

Ahmet Dodoloğlu This is me

Hüseyin Zengin This is me

Publication Date January 10, 2011
Published in Issue Year 2005 Volume: 36 Issue: 2

Cite

APA Erdoğan, Y., Dodoloğlu, A., & Zengin, H. (2011). Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 36(2), 157-162.
AMA Erdoğan Y, Dodoloğlu A, Zengin H. Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;36(2):157-162.
Chicago Erdoğan, Yaşar, Ahmet Dodoloğlu, and Hüseyin Zengin. “Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 36, no. 2 (January 2011): 157-62.
EndNote Erdoğan Y, Dodoloğlu A, Zengin H (January 1, 2011) Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 36 2 157–162.
IEEE Y. Erdoğan, A. Dodoloğlu, and H. Zengin, “Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 36, no. 2, pp. 157–162, 2011.
ISNAD Erdoğan, Yaşar et al. “Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 36/2 (January 2011), 157-162.
JAMA Erdoğan Y, Dodoloğlu A, Zengin H. Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;36:157–162.
MLA Erdoğan, Yaşar et al. “Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 36, no. 2, 2011, pp. 157-62.
Vancouver Erdoğan Y, Dodoloğlu A, Zengin H. Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;36(2):157-62.

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/