BibTex RIS Cite

Çeşitli Şekillerde İşlenen Midyelerin (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) Donmuş Depolanması Sırasında Duyusal ve Kimyasal Kalitelerinin Belirlenmesi

Year 2005, Volume: 36 Issue: 2, 193 - 200, 10.01.2011

References

  • Ablett, R.F., Gould, S.P., Sherwood, A.D., 1986. Comparison of the Frozen Storage Performance of Cooked Cultivated Mussels ( Mytilus edulis L.) Influence of Ascorbic Acid and Chelating Agents. Journal of Food Science, 51, (5): 11181121.
  • Anonim, 1993. Midye Eti Dondurulmuş, T.S.E 10924.
  • Anonim, 1996. Türk Su Ürünlerinin Mevcut İç ve Dış Pazarları ile Gelecekteki Pazar Olanakları Üzerine Bir Çalışma. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, 1.Cilt, 9-24.
  • Anonim, 1998. Torry Taste Panels. Nutrition Food Science, 2-4.
  • Arslanca, D., 1997. Soğukta Saklanan Midyelerin (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) Kalite Değişimlerinin İncelenmesi. İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi, 46 s.
  • Atay, D., 1984. Kabuklu Su Ürünleri ve Üretim Tekniği. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları:914, Ders Kitabı:257, Ankara, 192 s.
  • Bett, K.L., Dionigi, C.P., 1997. Detecting Seafood off- Flavors: Limitations of Sensory Evaluation. Food Technology, 51, (8): 70-79.
  • Biegler, P., 1960. Der Fisch Band V. Verlag Clara Baader. Lübeck. Alınmıştır: Erüstün, G.ve Şentürk, A., 1991. Midye Etinin Kutu Konservesi ve Dondurularak Muhafazası Üzerine Araştırmalar, Gıda Yem Dergisi, 2: 9-13.
  • Bruenner, K.K., 1983. Loss of Quality of Deep Frozen Fish and Fish Products in Relation to Storage Temperature and Packaging Method. Koeltechniek Klimaatregeling, 76, (9): 190-194.
  • Chung, S.L., Merritt, J.H., 1991. On Board Handling and of the Sea Scallop, Placopecten Magellanicus. International Journal of Food Science and Technology, 26: 695-705.
  • Düzgüneş, O., Kesici, T., Gürbüz, F., 1993. İstatistik Metodları II. Baskı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları: 1291, Ders Kitabı: 369, Ankara, 218 s.
  • Erkan, N., 1996. Pişirilmeye Hazır Midye (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) Ürünlerinin Dondurularak Saklanması ve Dayanma Süresinin Belirlenmesi. İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi, 63 s.
  • Erüstün, G., Şentürk, A., 1991. Midye Etinin Kutu Konservesi ve Dondurularak Muhafazası Üzerine Araştırmalar. Gıda Yem Dergisi, 2: 9-13.
  • Gates, K.W., Eudaly, J.G., Parker, A. H., Pittman, L.A., 1985. Quality and Nutritional Changes in Frozen Breaded Shrimp Stored in Wholesale and Retail Freezers. Journal of Food Science, 50: 853-857.
  • George, C., 1974. Cold Storage in Mussels (Mytilus edulis) and Clams (Vilortia sp.) Fishery Techhnology, 11, (1): 22-27.
  • George, C., Nair, MR., 1977. Technological Aspects of Preservation and Processing of Edible Shellfish. (In: Proceedings of the Conference on the Handling, Processing and Marketing of Tropical fish), 413-416.
  • Göğüş, A. K., Kolsarıcı, N., 1992. Su Ürünleri Teknolojisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları: 1243, Ders Kitabı: 358, Ankara, 261 s.
  • Göktan, D., 1990. Gıdaların Mikrobiyal Ekolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, No:21, İzmir, 292 s.
  • Herrmann, K., 1970. Tiefgefrorene Lebensmittel. Verlag Paul Parey in Berlin und Hamburg. Alınmıştır: Metin, S., 1999. Modifiye Atmosferde Ambalajlama Tekniğinin Alabalık (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792) Ürünlerinin Kalite ve Dayanma Süresine Etkisi. İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora Tezi, 83 s.
  • Ke., P.J., Fierheller, M., Lemon, D.W., 1991. Studies on Processing Technology for Atlantic Short Fin Squid (Illex illecebrosus), Lebensm. Wiss, U., Technology, 24: 328- 333.
  • Krzynowek, J., Wiggin, K.,1979. Seasonal Variation and Frozen Storage Stability of Blue Mussels (Mytilus edulis). Journal of Food Science, 44: 1644-1645.
  • Maxwell- Miller, G., Josephson, V.R., Spindler, A., Dona, H.T., Margo, W.A., Charles, F.P., 1982. Chilled (5o C) and Frozen (-18o C) Storage Stability of the Pumple Hinge Rock Scallop, Hinnites multirugosus Gale. Journal of Food Science, 47: 1654- 1661.
  • Paredi, ME., Vido- de M., Crupkin, M., 1996. Biochemical Properties of Actomyosin and Expressible Moisture of Frozen Stored Striated Adductor Muscles of Aulacomya ater ater (Molina) Effects of Polyphosphates. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 44, (10): 3108-3112.
  • Reddy, S.V.G., Srikar, L.N., Sudhakara, N.S., 1992. Deteriorative Changes in Pink Perch Mince During Frozen Storage. International Journal of Food Science and Technology, (27): 271-276.
  • Rehbein, H., 1988. Relevance of Trimethylamine Oxide Demethylase Activity and Haemoglobin Content to Formaldehyde Production and Texture Deterioration in Frozen Stored Minced Fish Muscle. Journal Science Food Agriculture, 43: 261-276.
  • Sikorski, Z.E., Kolakowska, A., Burt, J.R., 1989. Postharvest Biochemical and Microbial Changes Seafood. Resources Nutritional Composition and Preservation. Edt. Sikorski crc Press Inc., Boca Raton Florida, 71 p.
  • Sümbüloğlu, K., Sümbüloğlu,V., 1990. Biyoistatistik. Hatiboğlu Yayınevi, Ankara,265 s.
  • Şentürk, A., 1994. Bazı Değerlendirilmiş Kabuklu Su Ürünlerinin Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Etkili Olan Faktörlerin Araştırılması. T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Genel Yayın No: 20.
  • Uzunkuşak, A., 1972. Deniz Ürünlerinden Midyelerin Dondurmaya Hazırlanışları ve Donmuş Muhafazaları. Balık ve Balıkçılık Dergisi, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü, 20, (1): 20-23.
  • Varlık, C., Uğur, M., Gökoğlu, N., Gün, H., 1993. Su Ürünlerinde Kalite Kontrol İlke ve Yöntemleri. Gıda Teknolojisi Derneği Yayın No: 17, İstanbul, 174 s.
  • Waterman, J.J., 1978. Processing Mussels Cockles and Whelks. Ministry of Agriculture, Fisheries and Food. Torry Research Station, Torry Advisory, (13): 10 s.
Year 2005, Volume: 36 Issue: 2, 193 - 200, 10.01.2011

References

  • Ablett, R.F., Gould, S.P., Sherwood, A.D., 1986. Comparison of the Frozen Storage Performance of Cooked Cultivated Mussels ( Mytilus edulis L.) Influence of Ascorbic Acid and Chelating Agents. Journal of Food Science, 51, (5): 11181121.
  • Anonim, 1993. Midye Eti Dondurulmuş, T.S.E 10924.
  • Anonim, 1996. Türk Su Ürünlerinin Mevcut İç ve Dış Pazarları ile Gelecekteki Pazar Olanakları Üzerine Bir Çalışma. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, 1.Cilt, 9-24.
  • Anonim, 1998. Torry Taste Panels. Nutrition Food Science, 2-4.
  • Arslanca, D., 1997. Soğukta Saklanan Midyelerin (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) Kalite Değişimlerinin İncelenmesi. İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi, 46 s.
  • Atay, D., 1984. Kabuklu Su Ürünleri ve Üretim Tekniği. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları:914, Ders Kitabı:257, Ankara, 192 s.
  • Bett, K.L., Dionigi, C.P., 1997. Detecting Seafood off- Flavors: Limitations of Sensory Evaluation. Food Technology, 51, (8): 70-79.
  • Biegler, P., 1960. Der Fisch Band V. Verlag Clara Baader. Lübeck. Alınmıştır: Erüstün, G.ve Şentürk, A., 1991. Midye Etinin Kutu Konservesi ve Dondurularak Muhafazası Üzerine Araştırmalar, Gıda Yem Dergisi, 2: 9-13.
  • Bruenner, K.K., 1983. Loss of Quality of Deep Frozen Fish and Fish Products in Relation to Storage Temperature and Packaging Method. Koeltechniek Klimaatregeling, 76, (9): 190-194.
  • Chung, S.L., Merritt, J.H., 1991. On Board Handling and of the Sea Scallop, Placopecten Magellanicus. International Journal of Food Science and Technology, 26: 695-705.
  • Düzgüneş, O., Kesici, T., Gürbüz, F., 1993. İstatistik Metodları II. Baskı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları: 1291, Ders Kitabı: 369, Ankara, 218 s.
  • Erkan, N., 1996. Pişirilmeye Hazır Midye (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) Ürünlerinin Dondurularak Saklanması ve Dayanma Süresinin Belirlenmesi. İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi, 63 s.
  • Erüstün, G., Şentürk, A., 1991. Midye Etinin Kutu Konservesi ve Dondurularak Muhafazası Üzerine Araştırmalar. Gıda Yem Dergisi, 2: 9-13.
  • Gates, K.W., Eudaly, J.G., Parker, A. H., Pittman, L.A., 1985. Quality and Nutritional Changes in Frozen Breaded Shrimp Stored in Wholesale and Retail Freezers. Journal of Food Science, 50: 853-857.
  • George, C., 1974. Cold Storage in Mussels (Mytilus edulis) and Clams (Vilortia sp.) Fishery Techhnology, 11, (1): 22-27.
  • George, C., Nair, MR., 1977. Technological Aspects of Preservation and Processing of Edible Shellfish. (In: Proceedings of the Conference on the Handling, Processing and Marketing of Tropical fish), 413-416.
  • Göğüş, A. K., Kolsarıcı, N., 1992. Su Ürünleri Teknolojisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları: 1243, Ders Kitabı: 358, Ankara, 261 s.
  • Göktan, D., 1990. Gıdaların Mikrobiyal Ekolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları, No:21, İzmir, 292 s.
  • Herrmann, K., 1970. Tiefgefrorene Lebensmittel. Verlag Paul Parey in Berlin und Hamburg. Alınmıştır: Metin, S., 1999. Modifiye Atmosferde Ambalajlama Tekniğinin Alabalık (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792) Ürünlerinin Kalite ve Dayanma Süresine Etkisi. İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora Tezi, 83 s.
  • Ke., P.J., Fierheller, M., Lemon, D.W., 1991. Studies on Processing Technology for Atlantic Short Fin Squid (Illex illecebrosus), Lebensm. Wiss, U., Technology, 24: 328- 333.
  • Krzynowek, J., Wiggin, K.,1979. Seasonal Variation and Frozen Storage Stability of Blue Mussels (Mytilus edulis). Journal of Food Science, 44: 1644-1645.
  • Maxwell- Miller, G., Josephson, V.R., Spindler, A., Dona, H.T., Margo, W.A., Charles, F.P., 1982. Chilled (5o C) and Frozen (-18o C) Storage Stability of the Pumple Hinge Rock Scallop, Hinnites multirugosus Gale. Journal of Food Science, 47: 1654- 1661.
  • Paredi, ME., Vido- de M., Crupkin, M., 1996. Biochemical Properties of Actomyosin and Expressible Moisture of Frozen Stored Striated Adductor Muscles of Aulacomya ater ater (Molina) Effects of Polyphosphates. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 44, (10): 3108-3112.
  • Reddy, S.V.G., Srikar, L.N., Sudhakara, N.S., 1992. Deteriorative Changes in Pink Perch Mince During Frozen Storage. International Journal of Food Science and Technology, (27): 271-276.
  • Rehbein, H., 1988. Relevance of Trimethylamine Oxide Demethylase Activity and Haemoglobin Content to Formaldehyde Production and Texture Deterioration in Frozen Stored Minced Fish Muscle. Journal Science Food Agriculture, 43: 261-276.
  • Sikorski, Z.E., Kolakowska, A., Burt, J.R., 1989. Postharvest Biochemical and Microbial Changes Seafood. Resources Nutritional Composition and Preservation. Edt. Sikorski crc Press Inc., Boca Raton Florida, 71 p.
  • Sümbüloğlu, K., Sümbüloğlu,V., 1990. Biyoistatistik. Hatiboğlu Yayınevi, Ankara,265 s.
  • Şentürk, A., 1994. Bazı Değerlendirilmiş Kabuklu Su Ürünlerinin Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Etkili Olan Faktörlerin Araştırılması. T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Genel Yayın No: 20.
  • Uzunkuşak, A., 1972. Deniz Ürünlerinden Midyelerin Dondurmaya Hazırlanışları ve Donmuş Muhafazaları. Balık ve Balıkçılık Dergisi, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü, 20, (1): 20-23.
  • Varlık, C., Uğur, M., Gökoğlu, N., Gün, H., 1993. Su Ürünlerinde Kalite Kontrol İlke ve Yöntemleri. Gıda Teknolojisi Derneği Yayın No: 17, İstanbul, 174 s.
  • Waterman, J.J., 1978. Processing Mussels Cockles and Whelks. Ministry of Agriculture, Fisheries and Food. Torry Research Station, Torry Advisory, (13): 10 s.
There are 31 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section ARAŞTIRMALAR
Authors

Nilgün Kaba This is me

İbrahim Erkoyuncu This is me

İbrahim Erkoyuncu This is me

Publication Date January 10, 2011
Published in Issue Year 2005 Volume: 36 Issue: 2

Cite

APA Kaba, N., Erkoyuncu, İ., & Erkoyuncu, İ. (2011). Çeşitli Şekillerde İşlenen Midyelerin (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) Donmuş Depolanması Sırasında Duyusal ve Kimyasal Kalitelerinin Belirlenmesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 36(2), 193-200.
AMA Kaba N, Erkoyuncu İ, Erkoyuncu İ. Çeşitli Şekillerde İşlenen Midyelerin (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) Donmuş Depolanması Sırasında Duyusal ve Kimyasal Kalitelerinin Belirlenmesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;36(2):193-200.
Chicago Kaba, Nilgün, İbrahim Erkoyuncu, and İbrahim Erkoyuncu. “Çeşitli Şekillerde İşlenen Midyelerin (Mytilus Galloprovincialis Lamarck, 1819) Donmuş Depolanması Sırasında Duyusal Ve Kimyasal Kalitelerinin Belirlenmesi”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 36, no. 2 (January 2011): 193-200.
EndNote Kaba N, Erkoyuncu İ, Erkoyuncu İ (January 1, 2011) Çeşitli Şekillerde İşlenen Midyelerin (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) Donmuş Depolanması Sırasında Duyusal ve Kimyasal Kalitelerinin Belirlenmesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 36 2 193–200.
IEEE N. Kaba, İ. Erkoyuncu, and İ. Erkoyuncu, “Çeşitli Şekillerde İşlenen Midyelerin (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) Donmuş Depolanması Sırasında Duyusal ve Kimyasal Kalitelerinin Belirlenmesi”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 36, no. 2, pp. 193–200, 2011.
ISNAD Kaba, Nilgün et al. “Çeşitli Şekillerde İşlenen Midyelerin (Mytilus Galloprovincialis Lamarck, 1819) Donmuş Depolanması Sırasında Duyusal Ve Kimyasal Kalitelerinin Belirlenmesi”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 36/2 (January 2011), 193-200.
JAMA Kaba N, Erkoyuncu İ, Erkoyuncu İ. Çeşitli Şekillerde İşlenen Midyelerin (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) Donmuş Depolanması Sırasında Duyusal ve Kimyasal Kalitelerinin Belirlenmesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;36:193–200.
MLA Kaba, Nilgün et al. “Çeşitli Şekillerde İşlenen Midyelerin (Mytilus Galloprovincialis Lamarck, 1819) Donmuş Depolanması Sırasında Duyusal Ve Kimyasal Kalitelerinin Belirlenmesi”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 36, no. 2, 2011, pp. 193-00.
Vancouver Kaba N, Erkoyuncu İ, Erkoyuncu İ. Çeşitli Şekillerde İşlenen Midyelerin (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) Donmuş Depolanması Sırasında Duyusal ve Kimyasal Kalitelerinin Belirlenmesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;36(2):193-200.

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/