ÖZET : Hızlı büyüme ve üreme yeteneği, yemi ete çevirme etkinliğinin yüksekliği, kısa sürede beyaz et niteliğinde kırmızı et üretimi ile deri ve tüyleri gibi kıymetli ürünlere sahip olması nedeniyle devekuşu yetiştiriciliği, 1980’li yıllardan itibaren gerek dünya gerekse ülkemizde yeni bir hayvansal üretim kolu olarak önemli atılımlar yapmıştır. Devekuşu yetiştiriciliği hakkında doğan bilgi talebini kısmen de olsa karşılamak amacıyla hazırlanan bu çalışmada devekuşlarının ürünleri bakım ve beslenmeleri hakkında bazı bilgiler sunulmaya çalışılmıştır.
Anahtar Kelimeler: Devekuşu, Bakım,Besleme, Devekuşu Ürünleri.
The Ostrich Breeding and Their Products
ABSTRACT : The breeding of ostrich has been a new animal branche because of its high weight gain, reproduction ability and feed conversion rate to red meat in short time, and valuable products such as leather an feather ın world and Turkey since 1980s. This review was prepared to meet some technical knowledge about management, nutrition and products of ostrich.
Keywords: Ostrich, Management, Nutrition, Ostrich Products.
Primary Language | tr;en |
---|---|
Journal Section | DERLEMELER |
Authors | |
Publication Date | January 10, 2011 |
Published in Issue | Year 2005 Volume: 36 Issue: 2 |
Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/