BibTex RIS Cite

Çanakkale İlinde Sanayi ve Çevre İlişkisi Üzerinde Bir Araştırma / A Research on The Relation of Industry and Environment in Çanakkale City

Year 2003, Volume: 34 Issue: 2, - , 10.01.2011

Abstract

ÖZET: Çanakkale, doğal, tarihi, turistik ve kültürel kaynaklarıyla önemli bir cazibe merkezidir. Özellikle kentsel ve sanayi yerleşimleri planlamalarında ekolojik faktörlerin dikkate alınmaması sonucunda Çanakkale’de çeşitli çevre sorunları ortaya çıkmaktadır. Bu çalışmada, sanayi yerleşimlerinin çevreye olan etkileri incelenmiş, uygulamalardaki sorunlar ortaya konulmuş ve çözüm önerileri getirilmiştir.
Anahtar Kelimeler: Çanakkale, Çevre Sorunları, Sanayileşme, Sürdürülebilir Kalkınma
A Research on The Relation of Industry and Environment in Çanakkale City

 

SUMMARY: Çanakkale is an important attraction center with its natural, historical, touristical and cultural sources. The various environmental problems were occured in Çanakkale because ecological components were not taken into cosideration while plannings such as urban industrial settlement were made. In this study, the effects of industrial settlements that effect the environment were examined, and problems in application were brought up and suggestions for solving were proposed.
Key words: Çanakkale, Environmental Problems, Urbanization, Sustainable Development

Year 2003, Volume: 34 Issue: 2, - , 10.01.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section ARAŞTIRMALAR
Authors

Abdullah Kelkit This is me

Publication Date January 10, 2011
Published in Issue Year 2003 Volume: 34 Issue: 2

Cite

APA Kelkit, A. (2011). Çanakkale İlinde Sanayi ve Çevre İlişkisi Üzerinde Bir Araştırma / A Research on The Relation of Industry and Environment in Çanakkale City. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 34(2).
AMA Kelkit A. Çanakkale İlinde Sanayi ve Çevre İlişkisi Üzerinde Bir Araştırma / A Research on The Relation of Industry and Environment in Çanakkale City. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;34(2).
Chicago Kelkit, Abdullah. “Çanakkale İlinde Sanayi Ve Çevre İlişkisi Üzerinde Bir Araştırma / A Research on The Relation of Industry and Environment in Çanakkale City”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 34, no. 2 (January 2011).
EndNote Kelkit A (January 1, 2011) Çanakkale İlinde Sanayi ve Çevre İlişkisi Üzerinde Bir Araştırma / A Research on The Relation of Industry and Environment in Çanakkale City. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 34 2
IEEE A. Kelkit, “Çanakkale İlinde Sanayi ve Çevre İlişkisi Üzerinde Bir Araştırma / A Research on The Relation of Industry and Environment in Çanakkale City”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 34, no. 2, 2011.
ISNAD Kelkit, Abdullah. “Çanakkale İlinde Sanayi Ve Çevre İlişkisi Üzerinde Bir Araştırma / A Research on The Relation of Industry and Environment in Çanakkale City”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 34/2 (January 2011).
JAMA Kelkit A. Çanakkale İlinde Sanayi ve Çevre İlişkisi Üzerinde Bir Araştırma / A Research on The Relation of Industry and Environment in Çanakkale City. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;34.
MLA Kelkit, Abdullah. “Çanakkale İlinde Sanayi Ve Çevre İlişkisi Üzerinde Bir Araştırma / A Research on The Relation of Industry and Environment in Çanakkale City”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 34, no. 2, 2011.
Vancouver Kelkit A. Çanakkale İlinde Sanayi ve Çevre İlişkisi Üzerinde Bir Araştırma / A Research on The Relation of Industry and Environment in Çanakkale City. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;34(2).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/