BibTex RIS Cite

KÖY-GÖÇÜREN (CİRSİUM ARVENSE (L) SCOP) DE-TOHUMLA ÜREME VE TOHUMLARIN ÇİMLENMESl ÜZERİNE TESİR EDEN BAZI FAKTÖRLER

Year 1972, Volume: 3 Issue: 1, - , 11.12.2010

Abstract

ÖZET

Cirsium arvense'de tohumla iirerne kök parçalariyle iiremeye nisbeten
daha az olmakla beraber, önemli bir durum arzetmf;ktedir. Tohumların
çimlenme kabiliyetlerinin olabilmesi için mutlak surette,
iki evcikli olan C. anıense'de erkek ve dişi bikilerin bir arada bulunması ---- ve döllenmenin olması icap etmektedir. Diğer taraftan tohumların olgunluğu
çimlenme nisbeti üzerine tesir etmektedir. Bu çal~'ma ile C
arvense tohumları düşük ısı derecelerinde (+ 4,-9) ve değişik müddetle
(0,1,2,3,4,5 ay) beldetmenin tohumlann çimlenme yüzde'eri üzerine
eki/eri araaştınlmış ancak aralarında önemli bir fark oLmadığı
tesbit edilmiştir.

DİE SAMENYERMEHRUNG DER ACKERKRATZDİSTEL(CİRSİUM ARVENSE (L) SCOP) UND EİNİGE FAKTÖREN, DİE AUF DİE SAMEN EİNWİRKEN.

Bei der Ackerkratzdistel (Cirsisium
arvense (L) Scop) spielt die Saroenvermehrung
keine so grosse Rolle
wie die Wurzel....ermehrung. Trotzdem
ist Bedeutung nicht klein. Wenn Ackerdistelsamen
Keimfaehigkeit haben sol
len, muss die Blüte unbedingt befruch
tet werden. Anderesseits spielt die
72
Reife auch bej der Keimfaehigkeit
eine Rolle. Bei diesen Yersuch wurden
die Ackerkratzdistels Samen der niedrigen
Temperatur von (-+4,-9) und
verschiedene Zeit (1.2,3,4'5 Monaten)
gelassen. Es wurde untersueht, ob
Zeıt unterschied bei der Keimung elne
Rolle gespielt hat.

Year 1972, Volume: 3 Issue: 1, - , 11.12.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;ger
Journal Section ARAŞTIRMALAR
Authors

Ahmet Güncan This is me

Zeki Özer This is me

Publication Date December 11, 2010
Published in Issue Year 1972 Volume: 3 Issue: 1

Cite

APA Güncan, A., & Özer, Z. (2010). KÖY-GÖÇÜREN (CİRSİUM ARVENSE (L) SCOP) DE-TOHUMLA ÜREME VE TOHUMLARIN ÇİMLENMESl ÜZERİNE TESİR EDEN BAZI FAKTÖRLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 3(1).
AMA Güncan A, Özer Z. KÖY-GÖÇÜREN (CİRSİUM ARVENSE (L) SCOP) DE-TOHUMLA ÜREME VE TOHUMLARIN ÇİMLENMESl ÜZERİNE TESİR EDEN BAZI FAKTÖRLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. December 2010;3(1).
Chicago Güncan, Ahmet, and Zeki Özer. “KÖY-GÖÇÜREN (CİRSİUM ARVENSE (L) SCOP) DE-TOHUMLA ÜREME VE TOHUMLARIN ÇİMLENMESl ÜZERİNE TESİR EDEN BAZI FAKTÖRLER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 3, no. 1 (December 2010).
EndNote Güncan A, Özer Z (December 1, 2010) KÖY-GÖÇÜREN (CİRSİUM ARVENSE (L) SCOP) DE-TOHUMLA ÜREME VE TOHUMLARIN ÇİMLENMESl ÜZERİNE TESİR EDEN BAZI FAKTÖRLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 3 1
IEEE A. Güncan and Z. Özer, “KÖY-GÖÇÜREN (CİRSİUM ARVENSE (L) SCOP) DE-TOHUMLA ÜREME VE TOHUMLARIN ÇİMLENMESl ÜZERİNE TESİR EDEN BAZI FAKTÖRLER”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 3, no. 1, 2010.
ISNAD Güncan, Ahmet - Özer, Zeki. “KÖY-GÖÇÜREN (CİRSİUM ARVENSE (L) SCOP) DE-TOHUMLA ÜREME VE TOHUMLARIN ÇİMLENMESl ÜZERİNE TESİR EDEN BAZI FAKTÖRLER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 3/1 (December 2010).
JAMA Güncan A, Özer Z. KÖY-GÖÇÜREN (CİRSİUM ARVENSE (L) SCOP) DE-TOHUMLA ÜREME VE TOHUMLARIN ÇİMLENMESl ÜZERİNE TESİR EDEN BAZI FAKTÖRLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;3.
MLA Güncan, Ahmet and Zeki Özer. “KÖY-GÖÇÜREN (CİRSİUM ARVENSE (L) SCOP) DE-TOHUMLA ÜREME VE TOHUMLARIN ÇİMLENMESl ÜZERİNE TESİR EDEN BAZI FAKTÖRLER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 3, no. 1, 2010.
Vancouver Güncan A, Özer Z. KÖY-GÖÇÜREN (CİRSİUM ARVENSE (L) SCOP) DE-TOHUMLA ÜREME VE TOHUMLARIN ÇİMLENMESl ÜZERİNE TESİR EDEN BAZI FAKTÖRLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;3(1).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/