Research Article
BibTex RIS Cite

The study for Aflatoxin B1 contamination of groundnuts, pistachios and almonds sold in Erzurum

Year 2004, Volume: 35 Issue: 1-2, 75 - 78, 10.01.2011

Abstract

in this research, 22 groundnut, 13 pistaehio and 9 almond samples collected from retail market in Er.rurum were analyzed for af1atoxin Bı using thin [ayer chroınatography (TLC) method. it wa~ determined that 5 (22.7%) of groundnut sarnples, 3 (23. %) of pistachio samples and 2 (22.2%) of almond smrıples contained atlatoxin Bı. The presence of af1atoxin Bı was deıecıed in concentretioııs ranging between I. and 1.3 ppb of dT)' fıııits. Tbe highest-Ievel of at1ato)(in B (ıı.3 ppb) was determined in a sample of groundnuts. it was deıermined tbat the atlatoxin is found in law levels in the contaminated samples

Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı ve bademlerin aflatoksin B1 kontaminasyonu bakımından incelenmesi

Year 2004, Volume: 35 Issue: 1-2, 75 - 78, 10.01.2011

Abstract

Bu çalışmada, Erzurum pıyasasından temın edilen n yerfıstı~ı. U Amcpfıstıllı ve 9 badem numunesi aflatoksin Bı kontaminasyonu bakımından analiz edilmiştır. Ince tabaka krrmatografisı (iTK) yöntemi ik incelenen yerfıstıgı örneklerinin S'inde (%22,7); Antepfıstıgı örneklerinin 3'Onde (%23, i) ve badem ıırnekkrinin 2'sinde (%22,2) aflaıoksin Bı 'e rastlanmıştlr. Tüm örneklerde (44) ailataksin B miktarı l, 1- 1,3 Jlpb arasında degişmiştir. En yUksek aflatoksin Bı miktarı 11,3 ppb ile bir yerfıstlgı omeginde belirlenmiştir. Araştırma sonucunda, kanıamine örnekleriıı genelolarak insan sağlı~, açısından risk oluşturmayacak seviyede aflataksin içerdikJcri belirlenmişt

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section ARAŞTIRMALAR
Authors

Mustafa Gürses This is me

Ahmet Erdoğan This is me

Publication Date January 10, 2011
Published in Issue Year 2004 Volume: 35 Issue: 1-2

Cite

APA Gürses, M., & Erdoğan, A. (2011). Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı ve bademlerin aflatoksin B1 kontaminasyonu bakımından incelenmesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 35(1-2), 75-78.
AMA Gürses M, Erdoğan A. Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı ve bademlerin aflatoksin B1 kontaminasyonu bakımından incelenmesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;35(1-2):75-78.
Chicago Gürses, Mustafa, and Ahmet Erdoğan. “Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı Ve Bademlerin Aflatoksin B1 Kontaminasyonu bakımından Incelenmesi”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 35, no. 1-2 (January 2011): 75-78.
EndNote Gürses M, Erdoğan A (January 1, 2011) Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı ve bademlerin aflatoksin B1 kontaminasyonu bakımından incelenmesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 35 1-2 75–78.
IEEE M. Gürses and A. Erdoğan, “Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı ve bademlerin aflatoksin B1 kontaminasyonu bakımından incelenmesi”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 35, no. 1-2, pp. 75–78, 2011.
ISNAD Gürses, Mustafa - Erdoğan, Ahmet. “Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı Ve Bademlerin Aflatoksin B1 Kontaminasyonu bakımından Incelenmesi”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 35/1-2 (January 2011), 75-78.
JAMA Gürses M, Erdoğan A. Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı ve bademlerin aflatoksin B1 kontaminasyonu bakımından incelenmesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;35:75–78.
MLA Gürses, Mustafa and Ahmet Erdoğan. “Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı Ve Bademlerin Aflatoksin B1 Kontaminasyonu bakımından Incelenmesi”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 35, no. 1-2, 2011, pp. 75-78.
Vancouver Gürses M, Erdoğan A. Erzurum piyasasında satılan yerfıstığı, antepfıztığı ve bademlerin aflatoksin B1 kontaminasyonu bakımından incelenmesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;35(1-2):75-8.

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/