BibTex RIS Cite

TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH

Year 2001, Volume: 32 Issue: 1, - , 10.01.2011

Abstract

ÖZET: Beslenmemizde geniş bir yere sahip olan tahı! ve tahıl ürünlerinin sağlığımız üzerine de şüphesiz önemli etkileri bulunmaktadır. Tahıl
ve ürünlerinde diyet lifi özellikle sindirim sisteminde meydana gelebilecek kanser riskini azaltmaktadır. Ayrıca kandaki kolesterol düzeyi ve
kroner kalp rahatsızlıkları ile diş çürümesi üzerine de olumlu etkileri söz konusudur. Ancak lahıl ve tahıl ürünlerinin bazı insanlarda çöljyak ve
fenilketorıuri gibi rahatsızlıklara sebep olduğu da bilinmekledir.
Anahtar Kelimeler: Tahıl ürünleri, insan sağlığı
THE PROPERTY OF CEREAL FOODS İN HUMAN HEALTH

 

SUMMARY: it has been vvell known that cereal foods have many advantages in human nutritîon and health. Dietary fibers in these type of
foods claimed have a reducing effect on cancer risk in human intestinal track. Addiüonally, il has a positive elfects on blood cholestero! and
coronary heart disease as vvell as dental caries. On the other hand, cereal foods m ay have also some antinutriüonal properties for coeliac and
phenilkelonury disease in some indivlduals.
Key Words: Cereal Foods, human health

Year 2001, Volume: 32 Issue: 1, - , 10.01.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section DERLEMELER
Authors

M. Murat Karaoğlu This is me

H. Gürbüz Kotancılar This is me

Publication Date January 10, 2011
Published in Issue Year 2001 Volume: 32 Issue: 1

Cite

APA Karaoğlu, M. M., & Kotancılar, H. G. (2011). TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 32(1).
AMA Karaoğlu MM, Kotancılar HG. TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;32(1).
Chicago Karaoğlu, M. Murat, and H. Gürbüz Kotancılar. “TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 32, no. 1 (January 2011).
EndNote Karaoğlu MM, Kotancılar HG (January 1, 2011) TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 32 1
IEEE M. M. Karaoğlu and H. G. Kotancılar, “TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 32, no. 1, 2011.
ISNAD Karaoğlu, M. Murat - Kotancılar, H. Gürbüz. “TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 32/1 (January 2011).
JAMA Karaoğlu MM, Kotancılar HG. TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;32.
MLA Karaoğlu, M. Murat and H. Gürbüz Kotancılar. “TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 32, no. 1, 2011.
Vancouver Karaoğlu MM, Kotancılar HG. TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;32(1).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/