BibTex RIS Cite

PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ

Year 1997, Volume: 28 Issue: 2, - , 05.01.2011

Abstract

ÖZET: Patates yumruları Önemli miktarda nişasta, C, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri ile P, K, Mg, CI
ve S içermektedir. Protein içeriği düşük olmakla beraber biyolojik değeri oldukça yüksektir.
Bugün dünyada insan beslenmesi için gerekli günlük enerji miktarının % 3'ü, C vitamini ihtiyacının %
14.4'ü, B vitaminleri ihtiyacının % 5-10'u, P, Fe, Mg, Cu, I, Zn, K ihtiyacının ise sırasıyle % 4.8, 4.8, 7.7,
4.8,13.4, 2.4, 24'ü patatesten karşılanabilmekledir.
Ülkemizde ise beslenme bakımından gerekli enerjiye % 5_î, proteine % 4.1. C vitaminine % 26.2, B
grubu vitaminlerine % 9.8-16.4, Fe, P, Cu'a % 8.7, Mg'a % 13.9, l'a % 24,4, Zn'ya % 4.6, K'a % 45.2
oranında patales katkıda bulunmaktadır. Bu katkı oranları Hollanda, Almanya, İngiltere, Fransa gibi patatesi fazla
tüketen ülkelerde daha yüksektir

Year 1997, Volume: 28 Issue: 2, - , 05.01.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

T. Karadoğan This is me

H. Özer This is me

Publication Date January 5, 2011
Published in Issue Year 1997 Volume: 28 Issue: 2

Cite

APA Karadoğan, T., & Özer, H. (2011). PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(2).
AMA Karadoğan T, Özer H. PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;28(2).
Chicago Karadoğan, T., and H. Özer. “PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28, no. 2 (January 2011).
EndNote Karadoğan T, Özer H (January 1, 2011) PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28 2
IEEE T. Karadoğan and H. Özer, “PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 28, no. 2, 2011.
ISNAD Karadoğan, T. - Özer, H. “PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28/2 (January 2011).
JAMA Karadoğan T, Özer H. PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;28.
MLA Karadoğan, T. and H. Özer. “PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 28, no. 2, 2011.
Vancouver Karadoğan T, Özer H. PATATESİN BESİN DEĞERİ VE İNSAN BESLENMESİ YÖNÜNDEN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;28(2).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/