BibTex RIS Cite

TÜRKİYE' DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY

Year 1996, Volume: 27 Issue: 4, - , 05.01.2011

Abstract

ÖZET: Bu çalışmada, Türkiye'de tescilli bazı fasulye çeşitlerine ait tohumların fiziksel özellikleri ve
besin bileşimleri belirlenmiştir. Fasülyenin yedi çeşidine ait tohum örneklerinde (Yalova-17, Yalova-5, Şahin-
90, Şeker, Karacaşehir-90, Şehirali-90, Yunus-90) lesta oranı, 1000 dane ağırlığı, tohumun uzunluğu, eni,
kalınlığı ve nern içeriği ile protein miktarı tespit edilmiştir. Ayrıca, örneklerin P, K, Ca, Mg, Na, Fe ve Mn
içerikleri de saptanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre. protein kapsamının Yalova-17 çeşidinde daha yüksek
olduğu belirlenmiştir. Diğer tohum özelliklerinin ise, çeşitlere göre değişliği tespit edilmiştir.
SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN
CULTİVARS IN TURKEY

 

SU M M A R Y: This study conducted in order to determine the seed physical and food
characierisıics of bean cultivars registered in Turkey. Seed sarnples frorn seven cultivars (Yalova-17, Yalova-5,
Şahin-90, Şeker, Karacaşehir-90, Şehirali-90, Yunus-90) were evaluated for the tesia, 1000 seed vveighi, length,
width, thickness and moisture and protein content. The conients of P, K, Ca, Mg, Na, Fe ve Mn were also
analyzed in sarnples. According to the resulıs of the research, ıhe highest protein content was obtained in
Yalova-17 cultivar. Other characieristics investigated of bean seeds variedamong bean cultivars

Year 1996, Volume: 27 Issue: 4, - , 05.01.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section Makaleler
Authors

İsmail Güvenç This is me

Fatma Güngör This is me

Publication Date January 5, 2011
Published in Issue Year 1996 Volume: 27 Issue: 4

Cite

APA Güvenç, İ., & Güngör, F. (2011). TÜRKİYE’ DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 27(4).
AMA Güvenç İ, Güngör F. TÜRKİYE’ DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;27(4).
Chicago Güvenç, İsmail, and Fatma Güngör. “TÜRKİYE’ DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27, no. 4 (January 2011).
EndNote Güvenç İ, Güngör F (January 1, 2011) TÜRKİYE’ DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27 4
IEEE İ. Güvenç and F. Güngör, “TÜRKİYE’ DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 27, no. 4, 2011.
ISNAD Güvenç, İsmail - Güngör, Fatma. “TÜRKİYE’ DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27/4 (January 2011).
JAMA Güvenç İ, Güngör F. TÜRKİYE’ DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;27.
MLA Güvenç, İsmail and Fatma Güngör. “TÜRKİYE’ DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 27, no. 4, 2011.
Vancouver Güvenç İ, Güngör F. TÜRKİYE’ DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;27(4).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/