BibTex RIS Cite

ERZURUM'DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM

Year 1996, Volume: 27 Issue: 3, - , 05.01.2011

Abstract

ÖZET 1 Bu çalışma, Erzurum vejetasyonunda doğal olarak yetişen ve sebze olarak kullanılan yöresel
bitkileri belirlemek amacıyla gerçekleştirildi. Yöreden toplanan bitki örneklerinin tamtum teşhis edildi. Sebze
olarak değerlendirilen bu bitkilerin yöresel adları bağa yaprağı (Plantago majör), ısırgan (Urtica dioica), (Sinapis arvensis), kuzu kulağı (Rumex acetocella), çaşır (Prangos uechritzii), çiriş (Asphodelus ramosus), (Rheum ribes), kuş ekmeği (Polygonum aviculare), yarpuz (Mentha pulegium), pirpirim (Portulaca oleracea),
çaşır maniası (Pleurotus eringii), çayır mantarı (Agaricus campestris)'dır. incelemeler sonucunda, bu bitkilerin
tüketim miktarı ve metodu da belirlenmiştir. Yöresel sebzelerin yaygın olarak pişirilerek tüketildiği saptanmışta.
Bu bitkiler arasında çaşır ve eveliğin tüketimlerinin daha fazla olduğu tespit edilmiştir.
LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM

 

SUMMARY: This study conducted in order to determine localplants ihat grow naturally in
Erzurum vegetaüon and can be used as vegetable. Ali of the collected plants were identifyed. Local names of
poıential vegetable plants are bağa yaprağı (Plantago majör), ısırgan (Urtica dioica), mananık (Sinapis arvensis),
kuzu kulağı (Rumex acetocella), çaşır (Prangos uechritzii), çiriş (Asphodelus ramosus), ışgın (Rheum ribes), ekmeği (Polygonum aviculare), yarpuz (Mentha pulegium), pirpirim (Portulaca oleracea), çaşır maniası
(Pleurotus eringii). çayır mantarı (Agaricus campestris). Amount and method of consumpiion of the plants were
dcıermined by survey. Local vegetables are predominantly eaten as cooked with Evelik and Çaşır being most
eommonly consumed in the regio

Year 1996, Volume: 27 Issue: 3, - , 05.01.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section Makaleler
Authors

İsmail Güvenç This is me

Yusuf Kaya This is me

Publication Date January 5, 2011
Published in Issue Year 1996 Volume: 27 Issue: 3

Cite

APA Güvenç, İ., & Kaya, Y. (2011). ERZURUM’DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 27(3).
AMA Güvenç İ, Kaya Y. ERZURUM’DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;27(3).
Chicago Güvenç, İsmail, and Yusuf Kaya. “ERZURUM’DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27, no. 3 (January 2011).
EndNote Güvenç İ, Kaya Y (January 1, 2011) ERZURUM’DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27 3
IEEE İ. Güvenç and Y. Kaya, “ERZURUM’DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 27, no. 3, 2011.
ISNAD Güvenç, İsmail - Kaya, Yusuf. “ERZURUM’DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27/3 (January 2011).
JAMA Güvenç İ, Kaya Y. ERZURUM’DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;27.
MLA Güvenç, İsmail and Yusuf Kaya. “ERZURUM’DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 27, no. 3, 2011.
Vancouver Güvenç İ, Kaya Y. ERZURUM’DA SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN YÖRESEL BAZI BİTKİLER / LOCAL VVILD PLANTS USED AS VEGETABLE IN ERZURUM. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;27(3).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/