BibTex RIS Cite

ERZURUM'DA KÜLTÜREL ÇEVRENİN GÜZELLEŞTİRİLMESİNDE KULLANILABİLECEK SÜS AĞAÇ VE AĞAÇÇIKLARIN YETİŞTİRİLMESİ

Year 1994, Volume: 25 Issue: 3, - , 12.12.2010

Abstract

ÖZET : Gelişmiş ülkelerde teknolojik gelişmeler biribirini izlerken, ekonomik
sosyal ve kültürel yaşam standardı artmakta ve refah seviyesi yükselmektedir,
Erzurum Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük ve gelişmiş şehirlerinden biridir.
Kamu kurum ve kuruluşlarının bölge müdürlükleri Erzurum'da bulunmaktadır, ilk
imar planı yapılan iller arasında yeralan Erzurum kenti planlı ve programlı gelişme
sürecindedir. Kentin güzellik unsurlarından olan süs ağaç ve ağaççıkların sayısı son
derece sınırlıdır. Yeterli sayıda süs ağacının yetişmesi durumunda, Erzurum bölgenin
en modern görünümlü şehirleri arasında yer alacaktır.
Soğuk bölgelerde süs ağaç ve ağaççıklarının yetişmesinde birçok faktör
etkilidir. Arazinin morfolojik yapısı ile karasal iklimin etkisi, bitki yetişmesini
sınırlayan en önemli etmendir. Yüksek rakımlı alanlarda odunsu bitkiler yetiştirilirken,
ekolojik koşulların yanısıra ekonomik faktörler de göz önüne alınmakta ve odunsu süs
bitkilerinin yetiştiriciliği arzulanmaktadır

Year 1994, Volume: 25 Issue: 3, - , 12.12.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

Kamuran Güçlü This is me

Publication Date December 12, 2010
Published in Issue Year 1994 Volume: 25 Issue: 3

Cite

APA Güçlü, K. (2010). ERZURUM’DA KÜLTÜREL ÇEVRENİN GÜZELLEŞTİRİLMESİNDE KULLANILABİLECEK SÜS AĞAÇ VE AĞAÇÇIKLARIN YETİŞTİRİLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 25(3).
AMA Güçlü K. ERZURUM’DA KÜLTÜREL ÇEVRENİN GÜZELLEŞTİRİLMESİNDE KULLANILABİLECEK SÜS AĞAÇ VE AĞAÇÇIKLARIN YETİŞTİRİLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2010;25(3).
Chicago Güçlü, Kamuran. “ERZURUM’DA KÜLTÜREL ÇEVRENİN GÜZELLEŞTİRİLMESİNDE KULLANILABİLECEK SÜS AĞAÇ VE AĞAÇÇIKLARIN YETİŞTİRİLMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 25, no. 3 (January 2010).
EndNote Güçlü K (January 1, 2010) ERZURUM’DA KÜLTÜREL ÇEVRENİN GÜZELLEŞTİRİLMESİNDE KULLANILABİLECEK SÜS AĞAÇ VE AĞAÇÇIKLARIN YETİŞTİRİLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 25 3
IEEE K. Güçlü, “ERZURUM’DA KÜLTÜREL ÇEVRENİN GÜZELLEŞTİRİLMESİNDE KULLANILABİLECEK SÜS AĞAÇ VE AĞAÇÇIKLARIN YETİŞTİRİLMESİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 25, no. 3, 2010.
ISNAD Güçlü, Kamuran. “ERZURUM’DA KÜLTÜREL ÇEVRENİN GÜZELLEŞTİRİLMESİNDE KULLANILABİLECEK SÜS AĞAÇ VE AĞAÇÇIKLARIN YETİŞTİRİLMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 25/3 (January 2010).
JAMA Güçlü K. ERZURUM’DA KÜLTÜREL ÇEVRENİN GÜZELLEŞTİRİLMESİNDE KULLANILABİLECEK SÜS AĞAÇ VE AĞAÇÇIKLARIN YETİŞTİRİLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;25.
MLA Güçlü, Kamuran. “ERZURUM’DA KÜLTÜREL ÇEVRENİN GÜZELLEŞTİRİLMESİNDE KULLANILABİLECEK SÜS AĞAÇ VE AĞAÇÇIKLARIN YETİŞTİRİLMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 25, no. 3, 2010.
Vancouver Güçlü K. ERZURUM’DA KÜLTÜREL ÇEVRENİN GÜZELLEŞTİRİLMESİNDE KULLANILABİLECEK SÜS AĞAÇ VE AĞAÇÇIKLARIN YETİŞTİRİLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;25(3).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/