ÖZET : Sütün yoğurda dönüşümü sırasında birçok fiziksel, kimyasal ve
biyokimyasal değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişiklikler, süte uygulanan
ısıtma ve komojenizasyon gibi fiziki işlemlerin yamstra, yoğurt bakterileri olan
Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus'un laktoz, protein ve yağ
gibi besin maddelerini fermente etmeleri ile de oluşmaktadır. Bu makalede yoğurt
imalatı esnasında meydana gelen olaylar, karbonhidrat metabolizması, proteolisis,
lipolisis ve tat ve çeşni maddelerinin oluşumu olmak üzere 4 ana başlık altında
toplanmıştır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | December 12, 2010 |
Published in Issue | Year 1994 Volume: 25 Issue: 3 |
Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/