BibTex RIS Cite

YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR

Year 1994, Volume: 25 Issue: 3, - , 12.12.2010

Abstract

ÖZET : Sütün yoğurda dönüşümü sırasında birçok fiziksel, kimyasal ve
biyokimyasal değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişiklikler, süte uygulanan
ısıtma ve komojenizasyon gibi fiziki işlemlerin yamstra, yoğurt bakterileri olan
Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus'un laktoz, protein ve yağ
gibi besin maddelerini fermente etmeleri ile de oluşmaktadır. Bu makalede yoğurt
imalatı esnasında meydana gelen olaylar, karbonhidrat metabolizması, proteolisis,
lipolisis ve tat ve çeşni maddelerinin oluşumu olmak üzere 4 ana başlık altında
toplanmıştır.

Year 1994, Volume: 25 Issue: 3, - , 12.12.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

Salih Özdemir This is me

Ali Erbili Bodur This is me

Publication Date December 12, 2010
Published in Issue Year 1994 Volume: 25 Issue: 3

Cite

APA Özdemir, S., & Bodur, A. E. (2010). YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 25(3).
AMA Özdemir S, Bodur AE. YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2010;25(3).
Chicago Özdemir, Salih, and Ali Erbili Bodur. “YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 25, no. 3 (January 2010).
EndNote Özdemir S, Bodur AE (January 1, 2010) YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 25 3
IEEE S. Özdemir and A. E. Bodur, “YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 25, no. 3, 2010.
ISNAD Özdemir, Salih - Bodur, Ali Erbili. “YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 25/3 (January 2010).
JAMA Özdemir S, Bodur AE. YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;25.
MLA Özdemir, Salih and Ali Erbili Bodur. “YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 25, no. 3, 2010.
Vancouver Özdemir S, Bodur AE. YOĞURT ÜRETÎMİ SIRASINDA OLUŞAN FİZİKSEL, KİMYASAL VE BİYOKİMYASAL OLAYLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;25(3).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/