BibTex RIS Cite

ANALYSİS OF GERMİNATİON AND ESTIMATION OF CARDINAL TEMPERATURES IN FABA BEANS / BAKLADA ÇİMLENMENİN ANALtZt VE KARDİNAL SICAKLIK DEĞERLERİNİN TAHMİNÎ

Year 1994, Volume: 25 Issue: 2, - , 03.01.2011

Abstract

SUMMARY : The germination at constant temperatures of foba bean cv.
Albatross was investigated between 3 °C and 325 °C on a thermal gradient plate.
Several mathematical functions, namety Weibutl, Logistic and two other eguations,
were fıtted to the germination data. Cardinal temperatures and thermal time
requirements were calculated using The Weibull and Weaver's functions from which
a better fit to the data was obtained. Both models closely reconstructed the acutual
data and estimated cardinal temperatures. But, The Weibull function was superior to
Weaver's model in terms ofquick convergence.

 

BAKLADA ÇİMLENMENİN ANALtZt VE KARDİNAL SICAKLIK
DEĞERLERİNİN TAHMİNÎ

 

ÖZET : Bakla cv. Albatross'un çimlenmesi 3-32.5 °C arasında Değişken
Sıcaklık Tabakasında sabit sıcaklıklarda araştırılmıştır. Çimlenme verileri Weibull,
Logistic ve diğer iki matematiksel modele göre analiz edilmiştir. Kardinal sıcaklık
dereceleri ve termal zaman gereksinmeleri en iyi sonuçların alınıdğı Weibull ve
Weaver modellerine göre hesaplanmıştır. Her iki model de çimlenme verilerini ve
kardinal çimlenme gereksinmelerini yakın olarak tahmin etmiştir. Fakat, Weibull
modeli Weaver modeline göre daha çabuk sonuç vermiştir.

Year 1994, Volume: 25 Issue: 2, - , 03.01.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section Makaleler
Authors

Faik Kantar This is me

Paul D. Hebblethwaite This is me

Collin J. Pilbeam This is me

Jim Craigon This is me

Publication Date January 3, 2011
Published in Issue Year 1994 Volume: 25 Issue: 2

Cite

APA Kantar, F., Hebblethwaite, P. D., Pilbeam, C. J., Craigon, J. (2011). ANALYSİS OF GERMİNATİON AND ESTIMATION OF CARDINAL TEMPERATURES IN FABA BEANS / BAKLADA ÇİMLENMENİN ANALtZt VE KARDİNAL SICAKLIK DEĞERLERİNİN TAHMİNÎ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 25(2).
AMA Kantar F, Hebblethwaite PD, Pilbeam CJ, Craigon J. ANALYSİS OF GERMİNATİON AND ESTIMATION OF CARDINAL TEMPERATURES IN FABA BEANS / BAKLADA ÇİMLENMENİN ANALtZt VE KARDİNAL SICAKLIK DEĞERLERİNİN TAHMİNÎ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;25(2).
Chicago Kantar, Faik, Paul D. Hebblethwaite, Collin J. Pilbeam, and Jim Craigon. “ANALYSİS OF GERMİNATİON AND ESTIMATION OF CARDINAL TEMPERATURES IN FABA BEANS / BAKLADA ÇİMLENMENİN ANALtZt VE KARDİNAL SICAKLIK DEĞERLERİNİN TAHMİNΔ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 25, no. 2 (January 2011).
EndNote Kantar F, Hebblethwaite PD, Pilbeam CJ, Craigon J (January 1, 2011) ANALYSİS OF GERMİNATİON AND ESTIMATION OF CARDINAL TEMPERATURES IN FABA BEANS / BAKLADA ÇİMLENMENİN ANALtZt VE KARDİNAL SICAKLIK DEĞERLERİNİN TAHMİNÎ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 25 2
IEEE F. Kantar, P. D. Hebblethwaite, C. J. Pilbeam, and J. Craigon, “ANALYSİS OF GERMİNATİON AND ESTIMATION OF CARDINAL TEMPERATURES IN FABA BEANS / BAKLADA ÇİMLENMENİN ANALtZt VE KARDİNAL SICAKLIK DEĞERLERİNİN TAHMİNΔ, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 25, no. 2, 2011.
ISNAD Kantar, Faik et al. “ANALYSİS OF GERMİNATİON AND ESTIMATION OF CARDINAL TEMPERATURES IN FABA BEANS / BAKLADA ÇİMLENMENİN ANALtZt VE KARDİNAL SICAKLIK DEĞERLERİNİN TAHMİNΔ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 25/2 (January 2011).
JAMA Kantar F, Hebblethwaite PD, Pilbeam CJ, Craigon J. ANALYSİS OF GERMİNATİON AND ESTIMATION OF CARDINAL TEMPERATURES IN FABA BEANS / BAKLADA ÇİMLENMENİN ANALtZt VE KARDİNAL SICAKLIK DEĞERLERİNİN TAHMİNÎ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;25.
MLA Kantar, Faik et al. “ANALYSİS OF GERMİNATİON AND ESTIMATION OF CARDINAL TEMPERATURES IN FABA BEANS / BAKLADA ÇİMLENMENİN ANALtZt VE KARDİNAL SICAKLIK DEĞERLERİNİN TAHMİNΔ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 25, no. 2, 2011.
Vancouver Kantar F, Hebblethwaite PD, Pilbeam CJ, Craigon J. ANALYSİS OF GERMİNATİON AND ESTIMATION OF CARDINAL TEMPERATURES IN FABA BEANS / BAKLADA ÇİMLENMENİN ANALtZt VE KARDİNAL SICAKLIK DEĞERLERİNİN TAHMİNÎ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;25(2).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/