BibTex RIS Cite

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI

Year 1975, Volume: 6 Issue: 4, - , 26.12.2010

Abstract

ÖZET
lvesi, dünyanın en önemli süt tipi koyun ırkıarı arasındadır,
Yurdumuzun özellikle güney-doğu illerinde yetiştirilen
bu ırk üzerinde fakültemiz Zootekni Bölümünde araştırmalar
yapılmağa başlanmıştır. Bu araştırmada Fakültemiz işletmesine
getirilmiş bulunan lvesi koyunlarından tesadüfe bağlı
olarak alınan LO tanesinin sütleri, bir laktasyon boyunca ağız
sütlerinden sonra başlamak üzere sütten kesilinceye dek
birer haftalık aralıklarla fiziksel ve kimyasal özellikleri
bakımından analiz edilmişler ve elde edilen sonuçlar, bazı araştırıcı/
ar taraJindan !vesiler ve diğer yerli koyun sütleri i~
çin bildirilmiş olan sonuçlarla karşılaştırılmıştır. Kurumadde
oranı % 18,236,. yağ oranı %6.606, protein oranı %5,743,
küloranı %0,930 ve özgül ağırlık 1.0390 olarak saptanmış~
tır. Araştırma çok yıllık olup, iiriümüzdeki yıllarda sürdürülecektir.

ZUSAMMENFASSUNG

"Untersuehungen über die Milehzusammensetzung von Awassi Sehafen"
Die vorliegende Arbeit wurde geplant,
um die Milchzusammensetzung von
Awassİ Schafen zu kontrollieren. Zu
diesem Zweck wurden 10' Schafe zur
Untersuehung genommen und deren
Milchproben wurden je eine Woche
mntereinander waehrend einer Laktation
untersueht.
Die Untersuchungsergebnisse können
wie folgt zusam.mengefasst werden:
1- Wassergehalt veraenderte sich
zwischen 73,070-87,979 %und der
durchschnittliche Wert betrug 81,
764 % .
2- Trockenmasse schwankte zwischen
12, 021-26,930 % und betrug im
Durchschnitt 18,236 %'
3- Fettgehalt veraenderte sİch zwİschen
2,00-13,00 % und betrug im
Durchschnitt 6,606 %'
4- Fettfreie Trockenmasse schwankte
ZWİschen 9,394-15,530 % und
machte im Durchsehnitt 11,630 %'
5- Proteingehalt veraenderte sich
z:wischen 3,912-7,682 %und betrug
im Durchschnitt 5,743 %.
6- Lactosegehalt veraenderte sieh
zwischen 1,422-7,969 % und betrug
im Durchschnitt 4,961 %'
7- Aschengeha1t sehwankte zwischen
0,793-1,170 % und machte im
Durchschnitt 0,930 %.
8- Spezifisches Gewicht veraenderte
sich zwischen 1,0292-1;0452 und
machte im Durchsehnitt 1,0390.'
9- Saeuregrad (SH) schwankte zwischen
5,60-12,00 SH und betrug
im Durclıschnitt 8,72 SH.

Year 1975, Volume: 6 Issue: 4, - , 26.12.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;ger
Journal Section ARAŞTIRMALAR
Authors

Ahmet Kurt This is me

Gürol Engin This is me

Ekrem Kurdal This is me

Publication Date December 26, 2010
Published in Issue Year 1975 Volume: 6 Issue: 4

Cite

APA Kurt, A., Engin, G., & Kurdal, E. (2010). ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 6(4).
AMA Kurt A, Engin G, Kurdal E. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. December 2010;6(4).
Chicago Kurt, Ahmet, Gürol Engin, and Ekrem Kurdal. “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 6, no. 4 (December 2010).
EndNote Kurt A, Engin G, Kurdal E (December 1, 2010) ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 6 4
IEEE A. Kurt, G. Engin, and E. Kurdal, “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 4, 2010.
ISNAD Kurt, Ahmet et al. “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 6/4 (December 2010).
JAMA Kurt A, Engin G, Kurdal E. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;6.
MLA Kurt, Ahmet et al. “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 4, 2010.
Vancouver Kurt A, Engin G, Kurdal E. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞLETMESİNDEKİ İVESİ KOYUNLARININ SÜTLERİNİN BİLEŞİMİ VE DİĞER BAZI ÖNEMLİ KOYUN SÜTLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMALARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;6(4).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/