ÖZE T
çayır mer'a yem bitkilerinden 20-30 bitki analiz için
kökleriyle sökülür. Analizi y.apılacak kısım kesilir,Yıkanır,
kurutulur, elenerek kutulara konur.
Şimdiye dek yapılan analizlerde; hidrolizde, % BOJ
lik ethanol, soğuk su, sıcak su, 0.005Jten O.B N'e dek de,
ilişen H2 S04 solusyonları; sakkarijikasyonda ·Clarase,
Diazyme gibi enzimler veya bunların karışımları kul~
lanılmıştır.
Asitlerle tamamen hidrolize edilmediği içinyedek
karbonhidratları nişasta şeklinde depo eden yem bitki~
lerinin analizinde enzim metodu kullanılmaktadır.
Asitler,. jrüktozanları lJ.idrolize edebilmektedir. Anca.
k, 0.02N'den daha kuvvetli RıSO", solusyonları jruktozanları
tahrip etmektedirler.
Hidrolize veya sakkarijiye edilmiş eriyikler Shatfer-
Somogy metoduyla «Reagen 50» ayıracı yardımıyla
glikoza dönüştürüldükten sonra titre edilerek örneklerdeki
yapısalolmıyan karbonhidtatlar (T!,!C) glikoz cinsinden
saptanmaktadır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | DERLEMELER |
Authors | |
Publication Date | December 27, 2010 |
Published in Issue | Year 1976 Volume: 7 Issue: 2 |
Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/