BibTex RIS Cite

ORTA ANADOLU ŞARTLARINDA TOPRAK İŞLEME VE EKİM METOTLARININ TOPRAK VE SU MUHAFAZA BAKIMINDAN ÖNEMİ

Year 1976, Volume: 7 Issue: 2, - , 27.12.2010

Abstract

ÖZET

Türkiye'de tarımsal üretimi etkileyen çok önemli bit
faktör de toprak erozyonudur. Erozyon olayı ile her yıl
ülkemiz topraklarının takriben yarım milyar tonu denizlere
taşınarak kaybolmaktadır. Bunun yanı.nda, ülkemiz
kurak ve yarı kurak iklim karakterindeki OTta An~dolu
ve Güney-Doğu Anadolu bölgelerinde de rüzgar
erozyonu zararlı. olmaktadır. Ne yazık ki, bu yolla kayıplara
ait elde kesin rakamlar mevcut değildir.
Bu yazıda, önemli olması dolayısiyle, Orta Anadolu
koşullarında uygulanan toprak işleme ve ekim metotlarının
toprak muhafaza yönünden Ö1Iemi belirtilmeye
çalışılmıştır.

Year 1976, Volume: 7 Issue: 2, - , 27.12.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section DERLEMELER
Authors

Hayati Çelebi This is me

Hasan Bal This is me

Publication Date December 27, 2010
Published in Issue Year 1976 Volume: 7 Issue: 2

Cite

APA Çelebi, H., & Bal, H. (2010). ORTA ANADOLU ŞARTLARINDA TOPRAK İŞLEME VE EKİM METOTLARININ TOPRAK VE SU MUHAFAZA BAKIMINDAN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 7(2).
AMA Çelebi H, Bal H. ORTA ANADOLU ŞARTLARINDA TOPRAK İŞLEME VE EKİM METOTLARININ TOPRAK VE SU MUHAFAZA BAKIMINDAN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. December 2010;7(2).
Chicago Çelebi, Hayati, and Hasan Bal. “ORTA ANADOLU ŞARTLARINDA TOPRAK İŞLEME VE EKİM METOTLARININ TOPRAK VE SU MUHAFAZA BAKIMINDAN ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 7, no. 2 (December 2010).
EndNote Çelebi H, Bal H (December 1, 2010) ORTA ANADOLU ŞARTLARINDA TOPRAK İŞLEME VE EKİM METOTLARININ TOPRAK VE SU MUHAFAZA BAKIMINDAN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 7 2
IEEE H. Çelebi and H. Bal, “ORTA ANADOLU ŞARTLARINDA TOPRAK İŞLEME VE EKİM METOTLARININ TOPRAK VE SU MUHAFAZA BAKIMINDAN ÖNEMİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 2, 2010.
ISNAD Çelebi, Hayati - Bal, Hasan. “ORTA ANADOLU ŞARTLARINDA TOPRAK İŞLEME VE EKİM METOTLARININ TOPRAK VE SU MUHAFAZA BAKIMINDAN ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 7/2 (December 2010).
JAMA Çelebi H, Bal H. ORTA ANADOLU ŞARTLARINDA TOPRAK İŞLEME VE EKİM METOTLARININ TOPRAK VE SU MUHAFAZA BAKIMINDAN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;7.
MLA Çelebi, Hayati and Hasan Bal. “ORTA ANADOLU ŞARTLARINDA TOPRAK İŞLEME VE EKİM METOTLARININ TOPRAK VE SU MUHAFAZA BAKIMINDAN ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 2, 2010.
Vancouver Çelebi H, Bal H. ORTA ANADOLU ŞARTLARINDA TOPRAK İŞLEME VE EKİM METOTLARININ TOPRAK VE SU MUHAFAZA BAKIMINDAN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;7(2).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/