BibTex RIS Cite

TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI

Year 1978, Volume: 9 Issue: 4, - , 29.12.2010

Abstract

ÖZET
Son yıllarda insan beslenmesi alanında yapılan çeşitli araştırmalar,
ülkemizde hayvansal pıotein açığının mevcut olduğunu ortaya koymuştur.
Hayvansal protein açığının giderilmesin4e, tavuk uriinleri ':'1 önemli
bir katkısı olacağı söylenebilir.
Tavuk yetiştiriciliğinde üretimin arımlabilmesi genellikle genetik
potansiyeli yüksek tavuk ırk/arif/ın yetiştirilmesi, tavukların iyi bir
şekilde beslenmesi ve uygun çevre koşulları sağlanabilen kümesierde
baımdmlması i/e mümkündur. KümesIerde uygun çevre koşulları ancak
kümesierin iyi bir şekilde planlamması, terci! edilmesi ve havalandınlması
ile sağlanabilir.
Bu yaZlmızda tavuklar için gerekli olan optimal çevre koşullarına
(sıc.aklık, nem, aydınlatma ve havalandırma) ilişkin kısa bilgiler
verildikten sonra kumeslerde uygun çevre koşulJannın sağlanasında
önemli bir yeri olan havalandırma ve havalandırma sistemleriyle ilgili
teknik hususlar açıklanacaktır.

Year 1978, Volume: 9 Issue: 4, - , 29.12.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section DERLEMELER
Authors

Ali Rıza Uluata This is me

Publication Date December 29, 2010
Published in Issue Year 1978 Volume: 9 Issue: 4

Cite

APA Uluata, A. R. (2010). TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(4).
AMA Uluata AR. TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. December 2010;9(4).
Chicago Uluata, Ali Rıza. “TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 9, no. 4 (December 2010).
EndNote Uluata AR (December 1, 2010) TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 9 4
IEEE A. R. Uluata, “TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 9, no. 4, 2010.
ISNAD Uluata, Ali Rıza. “TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 9/4 (December 2010).
JAMA Uluata AR. TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;9.
MLA Uluata, Ali Rıza. “TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 9, no. 4, 2010.
Vancouver Uluata AR. TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;9(4).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/