Loading [a11y]/accessibility-menu.js
 
BibTex RIS Cite

ERZİNCAN (ŞAVAK) TULUM PEYNİRINİN YAPILIŞI VE BİLEŞİMİ

Year 1981, Volume: 12 Issue: 1, - , 30.12.2010

Abstract

ÖZET
Erzincan (Şavak) Tulum peyniri üzerinde yapılan inceleme/erden aşağıdaki sonuçlar elde edilmiştir
1. Bu peynir çeşidi Akdemir nahiyesi ile Çemişkezek ve Hozat llçeleri civarında
imal edi/mektedir.
2. Peynir örnekleriıule su oranı %28.66 - 49.91 arasında değişmiş ve ortalaması
% 37.29 o/muştur.
3. Kuru madde oranı % 50.09 ile %71,34 arasında değer/er almı§ ve orta/a,!,a
% 62.71 etmiştir.
4. Peynir örneklerinde yağ oranı minimum % 27.5, maksimum % 41.0 ve
ortalama % 34.96 değerlerini almıştır. Kuru maddede yağ oranı da % 43.56 ~
62.08 arasında değişerek (Jrtalama % 55.73 olmuştur.
5. Yağsız kuru madde oranı % 22.09 ile % 35.63 arasında eğişerek ortalama
% 27.75 olarak bulunmuşt,!r.
6. Protein oranı minimum % 17.39, maksimum %24.75 ve ortalama %21.54
olmuştur.
7. Bütün küloranı % 4.38-8.81 arasında değişerek ortalama % 5.50 olmuştur.
8. Saf ·küı oranı % O. 42 ile % 1.68 arasında değerler olmuş; ortaTama
% 1. 05 olarak saptanml§tır.
9. Tuz oranı %3.44-7.37 arasında değişmiş ve ortalama %4.66 değerini aJ~
mıştır. Minimum % 5.41, maksimum %11.56 değerlerini alan kuru maddede tuz
oranı, ortalama % 7.27 ştklinde hesaplanmıştır.
10. Asitlik oranı %0.90 ile %3.10 arasında değişmiş 've ortalama % 1.66 olmuştur.

5. SUMMARY

The Processing and Compasition of Erzincan (Şavak) Tulum Cheese.

İn this study the processing and compasition of Erzincan (Şavak) Tulum
cheese are researched. The re~ults of the studyare as follows:
1. Erzincan (Şavak) Tulum cheese are generaUy produced at the around of
Akdemir, Çemişkezek and Hozat villages in Turkey.
2. The water content of cheese sampıes varied from 28.66 %to 49.91 %with
an average of 37.29 %.
3. Dry matter values range were found between 50.09 % and 71.34 % and
the average was 62.71 %_
4. 'Minimum and maximum fat contemt of cheese samples were 27.5,41.10
%respectively. The average was 34.96 %' The percentage' of buttertafin dry matter
varied from 43.56 % to 62.08 with an average of 55.73 %'
5. Non-fat dry matter content was found between 22.09 and 33.32 %. ihe
average was 27.75 %-
6. Protein content variatiorrwas between 17.39 %and 24.75 with an average
of 21.54 %.
7. Total aslı content vari~ from 4.38 % to 8.8'1 %. The average was 5.50
8. The pereentage of the minerals varied from a lOW 0.40 %to a high of 1.68
%. The average was 1.05 %.
9. Salt content was found· between 3A4 and 7.37 %with an avarage of 4.68
%. The minimum and the maximum percentages of salt in dry-matter were 5.41
%. ' and 11.56 % respectively. The average was calculated as 7.27 %" .
10"Acidity was found between 0.90 and ~.ıO %with an average of 1.66 %'

Year 1981, Volume: 12 Issue: 1, - , 30.12.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section ARAŞTIRMALAR
Authors

Nurhan Akyüz This is me

Publication Date December 30, 2010
Published in Issue Year 1981 Volume: 12 Issue: 1

Cite

APA Akyüz, N. (2010). ERZİNCAN (ŞAVAK) TULUM PEYNİRINİN YAPILIŞI VE BİLEŞİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 12(1).
AMA Akyüz N. ERZİNCAN (ŞAVAK) TULUM PEYNİRINİN YAPILIŞI VE BİLEŞİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. December 2010;12(1).
Chicago Akyüz, Nurhan. “ERZİNCAN (ŞAVAK) TULUM PEYNİRINİN YAPILIŞI VE BİLEŞİMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 12, no. 1 (December 2010).
EndNote Akyüz N (December 1, 2010) ERZİNCAN (ŞAVAK) TULUM PEYNİRINİN YAPILIŞI VE BİLEŞİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 12 1
IEEE N. Akyüz, “ERZİNCAN (ŞAVAK) TULUM PEYNİRINİN YAPILIŞI VE BİLEŞİMİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 12, no. 1, 2010.
ISNAD Akyüz, Nurhan. “ERZİNCAN (ŞAVAK) TULUM PEYNİRINİN YAPILIŞI VE BİLEŞİMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 12/1 (December 2010).
JAMA Akyüz N. ERZİNCAN (ŞAVAK) TULUM PEYNİRINİN YAPILIŞI VE BİLEŞİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;12.
MLA Akyüz, Nurhan. “ERZİNCAN (ŞAVAK) TULUM PEYNİRINİN YAPILIŞI VE BİLEŞİMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 12, no. 1, 2010.
Vancouver Akyüz N. ERZİNCAN (ŞAVAK) TULUM PEYNİRINİN YAPILIŞI VE BİLEŞİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;12(1).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/