BibTex RIS Cite

BESLENME VE SAĞLIK YÖNüNDEN MEYVELERİN ÖNEMİ

Year 1981, Volume: 12 Issue: 1, - , 30.12.2010

Abstract

ÖZET
Sağlıklı bir yaşam için en önemli faktör dengeli beslenmedir. Bu ise, gerek hayvansal
ve gerekse bitkisel kaynaklı besin maddelerinden bilinçli bir şekilde yararlanmakla
sağlamr. Tek yönlü' bir beslenme insan metabolizmasında çok kısa sürede
düzensilzliklere neden olur ve fizyolojik dengeyi bozar. Jnsqn büyümesi, gelişmesi ve
,yaşamındaki bir çok fonksiyonun etkilendiği beslenme olayı üzerinde dururken;
bitkisel' besin maddelerinden meyvelere özel bir yer ı'ermek gerekir.
Esas olarak besinlerin değerlendirilmesi bunlann kapsadıkları kimyasal ögelere
göre yapılır. Böylece bir kimsenin vücudunun gereksinimleri de biyokimyasal kavramlarla
saptanabilir. Meyvelerin içeriğinde temel besin ögelerinden karbonhidratlar,
proteinler, yağlar, mineral ma.ddeler, vitaminler ve su hulunur.

Year 1981, Volume: 12 Issue: 1, - , 30.12.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section DERLEMELER
Authors

Reşat Yamankaradeniz This is me

Publication Date December 30, 2010
Published in Issue Year 1981 Volume: 12 Issue: 1

Cite

APA Yamankaradeniz, R. (2010). BESLENME VE SAĞLIK YÖNüNDEN MEYVELERİN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 12(1).
AMA Yamankaradeniz R. BESLENME VE SAĞLIK YÖNüNDEN MEYVELERİN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. December 2010;12(1).
Chicago Yamankaradeniz, Reşat. “BESLENME VE SAĞLIK YÖNüNDEN MEYVELERİN ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 12, no. 1 (December 2010).
EndNote Yamankaradeniz R (December 1, 2010) BESLENME VE SAĞLIK YÖNüNDEN MEYVELERİN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 12 1
IEEE R. Yamankaradeniz, “BESLENME VE SAĞLIK YÖNüNDEN MEYVELERİN ÖNEMİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 12, no. 1, 2010.
ISNAD Yamankaradeniz, Reşat. “BESLENME VE SAĞLIK YÖNüNDEN MEYVELERİN ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 12/1 (December 2010).
JAMA Yamankaradeniz R. BESLENME VE SAĞLIK YÖNüNDEN MEYVELERİN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;12.
MLA Yamankaradeniz, Reşat. “BESLENME VE SAĞLIK YÖNüNDEN MEYVELERİN ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 12, no. 1, 2010.
Vancouver Yamankaradeniz R. BESLENME VE SAĞLIK YÖNüNDEN MEYVELERİN ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;12(1).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/