ÖZET
Dünya nüfusunun hızlı artışına paralelolarak gıda maddeleri üretiminde aynı
düzeyde artış söz konusu olmadığından, insanlık büyuk boyutlara ulaşan beslenme
sorunu lie karşı karşıya kalmıştır.
Hayvansal ürünler içinde önemli yer tutan süt ve mamülleri beslenme sorunlarına
çözüm getirmede etkin roloynarlar. Bu ürünleriçinde özellikle gerek dayanıklılık
ve gerekse içerdiği protein, kalsiyum ve fosfor yönünden daha zengin olan
peynirin önemi büyüktür.
Özellikle gelişmiş ülkelerde sütün, içme sütü ve diğer ürünler olarak tilkeiitiminin
gün geçtikçe azalmasına karşın, peynir üretim ve tüketiminde sürekli bir
artış olduğu, istatistiksel verilerle kanıtlanmaktadır,
Sütün peynire işlenmesinde uygulanacak teknik, hem sağlık, hem ekonomi ve
hem de peynir kalitesi açısından büyük ölçüde etkilidir. Bu nedenle farklı kültiu··
'lerin, peynirde aroma oluşması üzerine etkileri deneyselolarak saptandıltında»,
üretimde kültür seçimine özen gösterilmesi zorunludur.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | DERLEMELER |
Authors | |
Publication Date | December 30, 2010 |
Published in Issue | Year 1981 Volume: 12 Issue: 2-3 |
Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/