BibTex RIS Cite

BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ

Year 1982, Volume: 13 Issue: 1-2, - , 30.12.2010

Abstract

ÖZET
(i) Zeki ER'TUGAY
Vlkemizde süratli kentleşme. ile beraber daha büyük bir önem kazanan ekmek,
sınai bir ürün olarak son yıllarda daha yüksek birteknoloji ile üretilmeye başlanmıştır.
Günümüze kadar ekmeğin yaiıldığı hammadde olan buğdayın, üretim miktarının
yiJkseltilme,si çalışmalarma bugiin ka/jjeli ürün elde etme çabalanda eklenmiştir.
Kaliteli bir ekmek ancak kaliteli bir undan ve dolayısıyla kaliteli bir buğdaydan
elde edilebilir.
Buğdayların ve unun depolama koşu{/ar ile kalitesi arasında da önemli derecede
ilgi o/up, uygun depolama koşulları ilebuğdayın ve unun kalitesi ile kullanma değeri
de aUmaktadır.
Buğd~ylarm ekmeklik kalitesi kalıtsal özelliklerine yani tü,. ve çeşı't özelliklerin"
bağlı olarak değiştiğf gibi, yet(şfiri/diği ortamın ekolojfk koşu/ları tarafindan drı
birinci derecede etkilenmektedir.
Unlarınekmeklik kalitesi, içerdikleri protein miktarı -,ve kalitesinin yamnda,
proteolitik ve amilolitik enzim aktivitelerine de bağlı olarak değişmektedir.

Year 1982, Volume: 13 Issue: 1-2, - , 30.12.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section DERLEMELER
Authors

Zeki Ertugay This is me

Publication Date December 30, 2010
Published in Issue Year 1982 Volume: 13 Issue: 1-2

Cite

APA Ertugay, Z. (2010). BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 13(1-2).
AMA Ertugay Z. BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. December 2010;13(1-2).
Chicago Ertugay, Zeki. “BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 13, no. 1-2 (December 2010).
EndNote Ertugay Z (December 1, 2010) BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 13 1-2
IEEE Z. Ertugay, “BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 13, no. 1-2, 2010.
ISNAD Ertugay, Zeki. “BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 13/1-2 (December 2010).
JAMA Ertugay Z. BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;13.
MLA Ertugay, Zeki. “BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 13, no. 1-2, 2010.
Vancouver Ertugay Z. BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;13(1-2).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/