Research Article
BibTex RIS Cite

CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER

Year 1983, Volume: 14 Issue: 1-2, 17 - 28, 31.12.2010

Abstract

Bu ar~tırmada Karasu ve Kelkit vadilerinde yetişmekte olan 136 ceviz tipinden (çöğür ağacı) alınan mE?yve örnekleri incelenmiştir. Ceviz seleksiyon ıslalımda önemli olan meyve kalite QzelJiklerinden meyve ağırlığı ile kabuk kalınlığı ve kabuk kmlması arasındaki ilişkilerin incelendiği bu çalışmada, bu özellikler arasında gerçek ,ve pozitif bir ifginjn varlığı saptanmıştır. Meyve ağırlığı ile kabuk kalınhğı qrosırıda r=O.98S meyve ağırlığı ile kabuk kmlması arasında 1'=0.958 bulunmuştur.

CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER

Year 1983, Volume: 14 Issue: 1-2, 17 - 28, 31.12.2010

Abstract

The correlations among the important fruit qualiry factors of Persian walnuts. II. The correlations between nutweight-shellthichness and , nut . weight-sheU craeking. This study was conducted on 136 Persian' walnut types growing İn the Karasu ıınd Kelkit valIes İn North eastem of Anatolia (Turkey). We found the important correJations between nut weıgbt and shelJ tlıichness; nut-weight and shell eracking in this study.. These eorrelatiorn were r= 0.988 ± 0.0480, r= 0.958 ± 0.0957 ilspectively

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section ARAŞTIRMALAR
Authors

Seyit Mehmet Şen This is me

Publication Date December 31, 2010
Published in Issue Year 1983 Volume: 14 Issue: 1-2

Cite

APA Şen, S. M. (2010). CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 14(1-2), 17-28.
AMA Şen SM. CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. December 2010;14(1-2):17-28.
Chicago Şen, Seyit Mehmet. “CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI Ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 14, no. 1-2 (December 2010): 17-28.
EndNote Şen SM (December 1, 2010) CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 14 1-2 17–28.
IEEE S. M. Şen, “CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 14, no. 1-2, pp. 17–28, 2010.
ISNAD Şen, Seyit Mehmet. “CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI Ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 14/1-2 (December 2010), 17-28.
JAMA Şen SM. CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;14:17–28.
MLA Şen, Seyit Mehmet. “CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI Ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 14, no. 1-2, 2010, pp. 17-28.
Vancouver Şen SM. CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;14(1-2):17-28.

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/