Research Article
BibTex RIS Cite
Year 1986, Volume: 17 Issue: 1-4, 25 - 30, 01.01.2011

Abstract

DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA

Year 1986, Volume: 17 Issue: 1-4, 25 - 30, 01.01.2011

Abstract

Vlkemizde yetişen dereotu, havuç, ker~viz ve maydanoz tohumlarında uçucu yağ verimi ve yağların standardizasyona konu fizikokimyasal sabiteleri ilk defa belirlendi. Tohum örnekleri, bitkilerin yetişme şartlarına bağlı olarak 5'er farklı ilden temin edildi. U. yağ verimi dereotunda %2.2-3.0, havuçta %O.3-0.6,-kerevizde % 1.0:1.4 maydanozda % 1.0-1.8 bulundu. Uçucu yağlarm çeşitli sabiteleri, her bitki türü için illere göre genellikle fazla farklı bulunmadı. Mevcut uluslararası standartlarla kıyaslandığında, bulunan -değerlerin öngörülen sınırlar arasında olduğu gö;üıü. U. yağ verimleri ise, dereotu dışında, literatüre göre düşük bulundu.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section ARAŞTIRMALAR
Authors

Atilla Akgül This is me

Publication Date January 1, 2011
Published in Issue Year 1986 Volume: 17 Issue: 1-4

Cite

APA Akgül, A. (2011). DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 17(1-4), 25-30.
AMA Akgül A. DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;17(1-4):25-30.
Chicago Akgül, Atilla. “DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 17, no. 1-4 (January 2011): 25-30.
EndNote Akgül A (January 1, 2011) DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 17 1-4 25–30.
IEEE A. Akgül, “DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 17, no. 1-4, pp. 25–30, 2011.
ISNAD Akgül, Atilla. “DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 17/1-4 (January 2011), 25-30.
JAMA Akgül A. DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;17:25–30.
MLA Akgül, Atilla. “DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 17, no. 1-4, 2011, pp. 25-30.
Vancouver Akgül A. DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;17(1-4):25-30.

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/