BibTex RIS Cite

SIĞIR BESİSİNDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK MONENSİN KULLANIMI

Year 1987, Volume: 18 Issue: 1-4, - , 02.01.2011

Abstract

Özet
Na-Monensin (rumensin), rııminant hayvanlarda özellikle yemden yararlanmayı
artırıcı etkisi ile dikkati Çeken bir antikoksidiyat maddedir. Yapılan araştırmalar,
sığır besisinde 100 ppm.'in altındaki monensin dozlarının kontrol grubuna göre
daha yüksek günlük ağırlık artışı sağladığını göstermiştir. Bunun yanısıra yem
tüketiminin artan monensin seviyelerine paralel olarak düşüş gösterdiği ve yemden
yararlanma değerlerinin de arttığı saptanmıştır. Merada otlayan sığırların optimum
bir performans gösterebilmeleri için hayvan başına 50-200 mg. monensinin ideal
olduğu görülmüştür.

Year 1987, Volume: 18 Issue: 1-4, - , 02.01.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section DERLEMELER
Authors

Ayhan Aksoy This is me

Mete Yanar This is me

Ömer Akbulut This is me

Publication Date January 2, 2011
Published in Issue Year 1987 Volume: 18 Issue: 1-4

Cite

APA Aksoy, A., Yanar, M., & Akbulut, Ö. (2011). SIĞIR BESİSİNDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK MONENSİN KULLANIMI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 18(1-4).
AMA Aksoy A, Yanar M, Akbulut Ö. SIĞIR BESİSİNDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK MONENSİN KULLANIMI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;18(1-4).
Chicago Aksoy, Ayhan, Mete Yanar, and Ömer Akbulut. “SIĞIR BESİSİNDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK MONENSİN KULLANIMI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 18, no. 1-4 (January 2011).
EndNote Aksoy A, Yanar M, Akbulut Ö (January 1, 2011) SIĞIR BESİSİNDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK MONENSİN KULLANIMI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 18 1-4
IEEE A. Aksoy, M. Yanar, and Ö. Akbulut, “SIĞIR BESİSİNDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK MONENSİN KULLANIMI”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 18, no. 1-4, 2011.
ISNAD Aksoy, Ayhan et al. “SIĞIR BESİSİNDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK MONENSİN KULLANIMI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 18/1-4 (January 2011).
JAMA Aksoy A, Yanar M, Akbulut Ö. SIĞIR BESİSİNDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK MONENSİN KULLANIMI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;18.
MLA Aksoy, Ayhan et al. “SIĞIR BESİSİNDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK MONENSİN KULLANIMI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 18, no. 1-4, 2011.
Vancouver Aksoy A, Yanar M, Akbulut Ö. SIĞIR BESİSİNDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK MONENSİN KULLANIMI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;18(1-4).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/