BibTex RIS Cite

ERZURUM KIRAÇ ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN ADİ OTLAK AYRIĞI (Agropyron cristatum) (L.) Geartn)'NA UYGULANAN DEĞİŞİK SIRA ARALIĞI VE GÜBRELERİN OT VE HAM PROTEİN VERİMİ İLE OTUN HAM PROTEİN ORANINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA

Year 1991, Volume: 22 Issue: 1, - , 03.01.2011

Abstract

ÖZET

Bu araştırmada, Erzunon /araç şartlannda ye~tirilen adi otlak ayngı
(Agropyron cristatwn (L.) Geartn)'na uygulanan degişik sıra aralıgı (40, 80 ve 120 cm)
ilefarklı azol (0,5 ve LO kg N/da) ve fosfor (0,25 ve 5 kg P205/da) dozlarınınkuru ol
ve ham proıein verimi ile Dlun ham protein oranına eıkileri incelenmiştir. 1978-1984
döneminde yürüıülen bu araştırmadan elde edilen sonuçlar, aşagzdaki şekilde
özetlenmiltir.
1. En yüksek Jauu ol verimi (354.1 kg/da) 40 cm; ham prolein verimi 80 ve 40
cm (41.6 ve 39.8 kg/da); ham pr41ein oranı ise 120 ve 80 cm (% 12.86 ve 12.77) sıra
arabgı uygulamalanndan alınmıştıli.
2. En yüksek kuru ot ver/mi (406.1 kg/da), hamprotein verimi (58.1 kg/da) ve
ham protein oranı (%14.47) LO kg (V/da uygulamasından elde edilmiştir.
3. Fosforun, Jauu ot ve hamproıein verimi ile otun ham protein oranına etkisi olmamıştır.

THE EFFECTS OF ROW SPACING, NITROGEN AND PHOSPHORUS
ON HAY AND CRUDE PROTEIN YIELDS, AND PERCENTAGE OF
CRUDE PROTEIN IN CRSTEDWHEATGRASS (Agropyron cristatum
(L.) Geartn) GROWN UNDER DRY CONDITIONS OF ERZURUM.

SUMMARY

This ıria! was established on ıhe dry experimental areas of Agricultural Faculty of Alatürk University. Under dry condition, ıhree row spacings of
40,80 and 120 cm and nine combinations of ıhree nitrogen (O, 5 and LO kg N/da) with
ıhree phosphorus (O, 25 and 5 kg P205/da) concantraliom were used. The effecıs ofıhe trealmenls on ıhe hay, proıein comeni of hay, and proıein yield were sl!4died
ıhroughouııhe 1978-1984. The results obtained in ıhis study can be sumnıarized as
below.
1. The highesı hay yield (354.1 kg/da) was obıainedwith, 40 cm rowspacing.
The highest crude proıein yield was obıained wiıh 80, and 40 cm (416 ve 39.8 kg/da)
spacings. The highest protein contem of herbage was obtained aı 120, and 80 cm (12.86
and 12.77 %) spacings.
2. The highest hay (406.1 kg/da), and crude protein yle/dr (58.! kg/da), and
protein contenl (14.47 %) were detenmned at 10 kg N/do trea
3. No ejfect ofphosplwrus on hay and crude protein yields and protein content of hay occured.

Year 1991, Volume: 22 Issue: 1, - , 03.01.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section ARAŞTIRMALAR
Authors

Yunus Serin This is me

Publication Date January 3, 2011
Published in Issue Year 1991 Volume: 22 Issue: 1

Cite

APA Serin, Y. (2011). ERZURUM KIRAÇ ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN ADİ OTLAK AYRIĞI (Agropyron cristatum) (L.) Geartn)’NA UYGULANAN DEĞİŞİK SIRA ARALIĞI VE GÜBRELERİN OT VE HAM PROTEİN VERİMİ İLE OTUN HAM PROTEİN ORANINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 22(1).
AMA Serin Y. ERZURUM KIRAÇ ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN ADİ OTLAK AYRIĞI (Agropyron cristatum) (L.) Geartn)’NA UYGULANAN DEĞİŞİK SIRA ARALIĞI VE GÜBRELERİN OT VE HAM PROTEİN VERİMİ İLE OTUN HAM PROTEİN ORANINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;22(1).
Chicago Serin, Yunus. “ERZURUM KIRAÇ ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN ADİ OTLAK AYRIĞI (Agropyron Cristatum) (L.) Geartn)’NA UYGULANAN DEĞİŞİK SIRA ARALIĞI VE GÜBRELERİN OT VE HAM PROTEİN VERİMİ İLE OTUN HAM PROTEİN ORANINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 22, no. 1 (January 2011).
EndNote Serin Y (January 1, 2011) ERZURUM KIRAÇ ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN ADİ OTLAK AYRIĞI (Agropyron cristatum) (L.) Geartn)’NA UYGULANAN DEĞİŞİK SIRA ARALIĞI VE GÜBRELERİN OT VE HAM PROTEİN VERİMİ İLE OTUN HAM PROTEİN ORANINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 22 1
IEEE Y. Serin, “ERZURUM KIRAÇ ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN ADİ OTLAK AYRIĞI (Agropyron cristatum) (L.) Geartn)’NA UYGULANAN DEĞİŞİK SIRA ARALIĞI VE GÜBRELERİN OT VE HAM PROTEİN VERİMİ İLE OTUN HAM PROTEİN ORANINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 22, no. 1, 2011.
ISNAD Serin, Yunus. “ERZURUM KIRAÇ ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN ADİ OTLAK AYRIĞI (Agropyron Cristatum) (L.) Geartn)’NA UYGULANAN DEĞİŞİK SIRA ARALIĞI VE GÜBRELERİN OT VE HAM PROTEİN VERİMİ İLE OTUN HAM PROTEİN ORANINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 22/1 (January 2011).
JAMA Serin Y. ERZURUM KIRAÇ ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN ADİ OTLAK AYRIĞI (Agropyron cristatum) (L.) Geartn)’NA UYGULANAN DEĞİŞİK SIRA ARALIĞI VE GÜBRELERİN OT VE HAM PROTEİN VERİMİ İLE OTUN HAM PROTEİN ORANINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;22.
MLA Serin, Yunus. “ERZURUM KIRAÇ ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN ADİ OTLAK AYRIĞI (Agropyron Cristatum) (L.) Geartn)’NA UYGULANAN DEĞİŞİK SIRA ARALIĞI VE GÜBRELERİN OT VE HAM PROTEİN VERİMİ İLE OTUN HAM PROTEİN ORANINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 22, no. 1, 2011.
Vancouver Serin Y. ERZURUM KIRAÇ ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN ADİ OTLAK AYRIĞI (Agropyron cristatum) (L.) Geartn)’NA UYGULANAN DEĞİŞİK SIRA ARALIĞI VE GÜBRELERİN OT VE HAM PROTEİN VERİMİ İLE OTUN HAM PROTEİN ORANINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;22(1).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/