BibTex RIS Cite

PATATES PİRLERİNİN HAYVAN YEMİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ

Year 1991, Volume: 22 Issue: 2, - , 03.01.2011

Abstract

ÖZET

Hasattan önce tarladan uzaklaştırılarak, imha edilmesi gereken patates
pirlerinin silajı yapılarak hayvanlara verilmesi en iyi değerlendirme şekli olmaktadır.
Yapılan araştırmalar, patates pirlerinin kuru madde oranının % 15'in altına
düşmeyecek şekilde soldurulması, kuru ot veya arpa ilave edilerek kuru madde oranının
arttırılması, pirlerindeki özsuyun bir kısmının atılmasıyla iyi bir silaj yapılabildiğini
göstermektedir.
Patates pir silajının ham protein, ham selüloz oranı bakımından diğer silajlardan
farklı olmadığı, kuru maddesinin hazmolabilme derecesinin yonca silajına nazaran biraz
düşük; ham selülozun hazmolabilme derecesinin ise fiğ ve par car yaprağı silajına nazaran
yüksek, yonca silajı ile aynı değerde olduğu görülmektedir.
Hayvanların patates pir silajını severek yediği, silaj içerisinde solanin miktarının
azaldığı ve yapılan silajın hayvanara emniyetle verilebileceği belirtilmektedir

Year 1991, Volume: 22 Issue: 2, - , 03.01.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section DERLEMELER
Authors

Tahsin Karadoğan This is me

Publication Date January 3, 2011
Published in Issue Year 1991 Volume: 22 Issue: 2

Cite

APA Karadoğan, T. (2011). PATATES PİRLERİNİN HAYVAN YEMİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 22(2).
AMA Karadoğan T. PATATES PİRLERİNİN HAYVAN YEMİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;22(2).
Chicago Karadoğan, Tahsin. “PATATES PİRLERİNİN HAYVAN YEMİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 22, no. 2 (January 2011).
EndNote Karadoğan T (January 1, 2011) PATATES PİRLERİNİN HAYVAN YEMİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 22 2
IEEE T. Karadoğan, “PATATES PİRLERİNİN HAYVAN YEMİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 22, no. 2, 2011.
ISNAD Karadoğan, Tahsin. “PATATES PİRLERİNİN HAYVAN YEMİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 22/2 (January 2011).
JAMA Karadoğan T. PATATES PİRLERİNİN HAYVAN YEMİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;22.
MLA Karadoğan, Tahsin. “PATATES PİRLERİNİN HAYVAN YEMİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 22, no. 2, 2011.
Vancouver Karadoğan T. PATATES PİRLERİNİN HAYVAN YEMİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;22(2).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/