BibTex RIS Cite

FARKLI SEVİYELERDE KESİF YEMLE KIŞLATILAN VE MER'ADA TUTULAN ESMER IRKI DÜVELERDE CANLI AĞIRLIK ARTIŞLARI

Year 1992, Volume: 23 Issue: 1, - , 03.01.2011

Abstract

ÖZET : Bu araştırma,farklı seviyelerde kesif yemle beslenerek kışlatılan ve
kışlatma sonrasında mer'ada tutulan esmer düvelerin canlı ağırlık artışlarının
karşılaştırılması amacıyla yapılmıştır.
Kış döneminde, grupların günlük konsantre yem tüketimleri l, 11, lll ve IV.
gruplarda sırasıyla 0.00 kg, 0.200 kg, 0.400 kg ve 0.600 kg'dır. Bu periyodda
grupların ortalama canlı ağırlık artışları I. grupta 36.6 ±358 kg, II. grupta 41.16 ±
4.72 kg, III. grupta 46.0 ±2.78 kg ve IV. grupta 57.0 ±3.39 kg olmuştur. Gruplar
arasında canlı ağırlık artışı bakımından bulunan farklılıklar çok önemlidir (p < 0.01).
Mer'a döneminde ise en yüksek ortalama ağırlık artışını II. grup ve en düşük
ortalama ağırlık artışını 1. grup sağlamıştır. Ancak bu dönemde sağlanan ağırlık
artışları bakımından bulunan farklılıklar istatistiksel olarak önemli çıkmamıştır.
THE LÎVE WEİGHT GAINS OF WINTERING AND GRAZING
BROVVN SWISS HEİFERS THAT HA VE BEEN FED YVITH
DİFFERENT LEVELS OF CONCENTRATES
SUMMARY : The purpose of the research work is to compare the live
weight gains of Brown Smss heifers that have beenfed with defferent levels of
concantrates for the winter period. Heifers were grazed on pasture af ter the winter
period.
The daily concentrated feed for the winter period for the groups were as
follows, 1. group 0.00 kg, 11. group 0200 kg., III. group 0.400 kg. and IV. group
0.600 kg. The average live weight gains in the groups in yvinter period were as
follows, group I: 36.6 ±358 kg., group II. 41.16 ±4.72 kg, group III. 46.0 ±2.78 kg, and group IV. 57.0 ± 339 kg. The highly significant dlgerences were found
among the groups (P < 0.01).
The highest and the lovvest tive weight gains were calcuiated at group II. and group I. respectively during the pasture period.

Year 1992, Volume: 23 Issue: 1, - , 03.01.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section ARAŞTIRMALAR
Authors

Kerim Ali Özkan This is me

Naci Tüzemen This is me

Publication Date January 3, 2011
Published in Issue Year 1992 Volume: 23 Issue: 1

Cite

APA Özkan, K. A., & Tüzemen, N. (2011). FARKLI SEVİYELERDE KESİF YEMLE KIŞLATILAN VE MER’ADA TUTULAN ESMER IRKI DÜVELERDE CANLI AĞIRLIK ARTIŞLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 23(1).
AMA Özkan KA, Tüzemen N. FARKLI SEVİYELERDE KESİF YEMLE KIŞLATILAN VE MER’ADA TUTULAN ESMER IRKI DÜVELERDE CANLI AĞIRLIK ARTIŞLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;23(1).
Chicago Özkan, Kerim Ali, and Naci Tüzemen. “FARKLI SEVİYELERDE KESİF YEMLE KIŞLATILAN VE MER’ADA TUTULAN ESMER IRKI DÜVELERDE CANLI AĞIRLIK ARTIŞLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 23, no. 1 (January 2011).
EndNote Özkan KA, Tüzemen N (January 1, 2011) FARKLI SEVİYELERDE KESİF YEMLE KIŞLATILAN VE MER’ADA TUTULAN ESMER IRKI DÜVELERDE CANLI AĞIRLIK ARTIŞLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 23 1
IEEE K. A. Özkan and N. Tüzemen, “FARKLI SEVİYELERDE KESİF YEMLE KIŞLATILAN VE MER’ADA TUTULAN ESMER IRKI DÜVELERDE CANLI AĞIRLIK ARTIŞLARI”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 23, no. 1, 2011.
ISNAD Özkan, Kerim Ali - Tüzemen, Naci. “FARKLI SEVİYELERDE KESİF YEMLE KIŞLATILAN VE MER’ADA TUTULAN ESMER IRKI DÜVELERDE CANLI AĞIRLIK ARTIŞLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 23/1 (January 2011).
JAMA Özkan KA, Tüzemen N. FARKLI SEVİYELERDE KESİF YEMLE KIŞLATILAN VE MER’ADA TUTULAN ESMER IRKI DÜVELERDE CANLI AĞIRLIK ARTIŞLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;23.
MLA Özkan, Kerim Ali and Naci Tüzemen. “FARKLI SEVİYELERDE KESİF YEMLE KIŞLATILAN VE MER’ADA TUTULAN ESMER IRKI DÜVELERDE CANLI AĞIRLIK ARTIŞLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 23, no. 1, 2011.
Vancouver Özkan KA, Tüzemen N. FARKLI SEVİYELERDE KESİF YEMLE KIŞLATILAN VE MER’ADA TUTULAN ESMER IRKI DÜVELERDE CANLI AĞIRLIK ARTIŞLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;23(1).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/