BibTex RIS Cite

SEBZE KALİTESİNİN ÖLÇÜLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMALAR

Year 1992, Volume: 23 Issue: 1, - , 03.01.2011

Abstract

ÖZET

İnsanların yaşam seviyelerinin yükselmesine paralel olarak, yeıerli
ve dengeli beslenmenin insan sağlığı ve gelişmesindeki etkisi üzerinde önemle
durulmakta ve konuyla, ilgili birçok tedbirler alınmaktadır. Yeterli \c denge ii
beslenmenin yanında, gelişen teknoloji ile birlikte tüketilen sebzelerin çeşitli
değişmelere uğraması, Umtaminasyotdar ve başta tarımsal mücadele ilaçlan olmak
üzere değişik amaçlarla kullanılan ve bazen kanserojen etkileri görülen maddelerin
tespiti, sebzelerde kalite ölçümlerinin önemini giderek artınnaJctadtr.
Sebze kalitesinin ölçülmesi ile ilgili yapılan birçok araştırmada, tüketici
tercihlerinin değişimi, kalite faktörlerinin herbir sebze için farklı ve kamp t eki hir
özelliğe sahip olması, kaliteyi kıta sürede belirleyebilecek metotların yetersizliği gibi
problemler: kalitenin tespitinde kmyılaşılan başlıca güçlüklerdir. Sebze kalitesini.-,
lahoratm ar şartlarında belirlenmesinde kullanılan ballıca metotlar NIR, HPL£, CıLC.
TLC ve MS gibi kobrirneırik v.ya ^j-ektr^fr.tntKeirik metotlar ile duyusal, paneller
renk ıskalaları, sıkıştırma testleri, delme testleri ve kesme direnci ile birçok
mikrobiyolojik analiz yöntemleridir. Hızlı kalite Ölçüm tekniklerinin kullanımı,
sebzelerin üretimi ve tüketiciye laşınimt sırasında daha etkin kontrolü sağlaması
yariiftaa, tüketiciye daha kaliteli sebze sunulması anlatnını taşımaktadır.

Year 1992, Volume: 23 Issue: 1, - , 03.01.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section DERLEMELER
Authors

Hüseyin Padem This is me

Publication Date January 3, 2011
Published in Issue Year 1992 Volume: 23 Issue: 1

Cite

APA Padem, H. (2011). SEBZE KALİTESİNİN ÖLÇÜLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMALAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 23(1).
AMA Padem H. SEBZE KALİTESİNİN ÖLÇÜLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMALAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;23(1).
Chicago Padem, Hüseyin. “SEBZE KALİTESİNİN ÖLÇÜLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMALAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 23, no. 1 (January 2011).
EndNote Padem H (January 1, 2011) SEBZE KALİTESİNİN ÖLÇÜLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMALAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 23 1
IEEE H. Padem, “SEBZE KALİTESİNİN ÖLÇÜLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMALAR”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 23, no. 1, 2011.
ISNAD Padem, Hüseyin. “SEBZE KALİTESİNİN ÖLÇÜLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMALAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 23/1 (January 2011).
JAMA Padem H. SEBZE KALİTESİNİN ÖLÇÜLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMALAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;23.
MLA Padem, Hüseyin. “SEBZE KALİTESİNİN ÖLÇÜLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMALAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 23, no. 1, 2011.
Vancouver Padem H. SEBZE KALİTESİNİN ÖLÇÜLMESİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMALAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;23(1).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/