BibTex RIS Cite

KIMIZ

Year 1993, Volume: 24 Issue: 1, - , 03.01.2011

Abstract

ÖZET

Fermente bir süt ürünü olan kımız, özellikle Orta Asya'da Tatar ve
Kırgızlar tarafından kısrak sütünden üretilmektedir. Besleyicilik değeri ve ekonomik
oluşu yönünden, yoğurt ve kefirden sonraki sırayı almaktadır. Kumys, Milchwein ya
da süt şarabı da denilen bu süt ürünü, şeker fermentasyonu sonucu oluşan ve ortalama
% 2 alkol içeren, albumin ve kazein parçalanmasının da görüldüğü, beyazımsı,
çalkalanınca köpüren, kokusu ve tadı yayıkaltı ya da ekşimsi peynir suyuna
benzeyen bir süt içkisidir . Özellikle Rusyada çok üretilir, çünkü halk sağlığı
yönünden çok Önemli oludğu kabul edilmektedir.

Year 1993, Volume: 24 Issue: 1, - , 03.01.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section DERLEMELER
Authors

Ekrem Kurdal This is me

Publication Date January 3, 2011
Published in Issue Year 1993 Volume: 24 Issue: 1

Cite

APA Kurdal, E. (2011). KIMIZ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 24(1).
AMA Kurdal E. KIMIZ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;24(1).
Chicago Kurdal, Ekrem. “KIMIZ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 24, no. 1 (January 2011).
EndNote Kurdal E (January 1, 2011) KIMIZ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 24 1
IEEE E. Kurdal, “KIMIZ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 24, no. 1, 2011.
ISNAD Kurdal, Ekrem. “KIMIZ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 24/1 (January 2011).
JAMA Kurdal E. KIMIZ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;24.
MLA Kurdal, Ekrem. “KIMIZ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 24, no. 1, 2011.
Vancouver Kurdal E. KIMIZ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;24(1).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/