BibTex RIS Cite

Giberalik Asit (GA3) Uygulamalarının 0900-Ziraat Kiraz Çeşidinin Bazı Meyve Özelliklerine Etkileri

Year 2012, Volume: 43 Issue: 1, 7 - 11, 20.02.2013

Abstract

Bu çalışma, Iğdır ekolojik şartlarında Gisela-5 anacı üzerine aşılı olarak yetiştirilen yedi yaşlı Ziraat 900 kiraz çeşidinde
GA3 uygulamalarının meyve kalitesi üzerine etkilerini belirlemek amacıyla 2010-2011 yıllarında yürütülmüştür. Kiraz ağaçlarına,
her iki yılda da meyveye ben düştüğü dönemde 0 (kontrol), 10, 20, 30, 40, 50 ppm dozlarında GA3 uygulamaları aynı ağaçlara
püskürtme sureti ile yapılmıştır. Araştırmada meyve ağırlığı (g), meyve eni (mm), meyve boyu (mm), çekirdek ağırlığı (g), et
ağırlığı (g), meyvenin delinme direnci (g/1.75 mm çaplı uç), meyve sapı uzunluğu (mm), meyve sapı ağırlığı (g), suda çözünen
kuru madde miktarı (%), pH ve askorbik asit (mg/l) gibi fiziksel ve kimyasal özellikler incelenmiştir. Uygulamalara göre
değişmekle beraber, iki yıllık ortalamalara göre meyve ağırlığında % 10.71, meyve eninde % 6.33, meyve boyunda % 5.20,
çekirdek ağırlığında % 26.67, sap uzunluğunda % 9.73, meyvelerin delinme direncinde % 3.40, meyve suyu pH’sında % 10.20,
meyvenin C vitamin içeriğinde % 81.95 oranlarında artışların olduğu tespit edilmiştir. Iğdır ekolojik koşullarında kirazda meyve
kalitesini artırmaya yönelik GA3’ün en ideal uygulama dozlarının 20 ile 40 ppm arasında olduğu belirlenmiştir.

Year 2012, Volume: 43 Issue: 1, 7 - 11, 20.02.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section ARAŞTIRMALAR
Authors

Mücahit Pehluvan

M. Ramazan Bozhüyük

Berna Doğru This is me

Eren Özden This is me

Rafet Aslantaş This is me

Publication Date February 20, 2013
Published in Issue Year 2012 Volume: 43 Issue: 1

Cite

APA Pehluvan, M., Bozhüyük, M. R., Doğru, B., Özden, E., et al. (2013). Giberalik Asit (GA3) Uygulamalarının 0900-Ziraat Kiraz Çeşidinin Bazı Meyve Özelliklerine Etkileri. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 43(1), 7-11.
AMA Pehluvan M, Bozhüyük MR, Doğru B, Özden E, Aslantaş R. Giberalik Asit (GA3) Uygulamalarının 0900-Ziraat Kiraz Çeşidinin Bazı Meyve Özelliklerine Etkileri. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. February 2013;43(1):7-11.
Chicago Pehluvan, Mücahit, M. Ramazan Bozhüyük, Berna Doğru, Eren Özden, and Rafet Aslantaş. “Giberalik Asit (GA3) Uygulamalarının 0900-Ziraat Kiraz Çeşidinin Bazı Meyve Özelliklerine Etkileri”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 43, no. 1 (February 2013): 7-11.
EndNote Pehluvan M, Bozhüyük MR, Doğru B, Özden E, Aslantaş R (February 1, 2013) Giberalik Asit (GA3) Uygulamalarının 0900-Ziraat Kiraz Çeşidinin Bazı Meyve Özelliklerine Etkileri. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 43 1 7–11.
IEEE M. Pehluvan, M. R. Bozhüyük, B. Doğru, E. Özden, and R. Aslantaş, “Giberalik Asit (GA3) Uygulamalarının 0900-Ziraat Kiraz Çeşidinin Bazı Meyve Özelliklerine Etkileri”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 43, no. 1, pp. 7–11, 2013.
ISNAD Pehluvan, Mücahit et al. “Giberalik Asit (GA3) Uygulamalarının 0900-Ziraat Kiraz Çeşidinin Bazı Meyve Özelliklerine Etkileri”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 43/1 (February 2013), 7-11.
JAMA Pehluvan M, Bozhüyük MR, Doğru B, Özden E, Aslantaş R. Giberalik Asit (GA3) Uygulamalarının 0900-Ziraat Kiraz Çeşidinin Bazı Meyve Özelliklerine Etkileri. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;43:7–11.
MLA Pehluvan, Mücahit et al. “Giberalik Asit (GA3) Uygulamalarının 0900-Ziraat Kiraz Çeşidinin Bazı Meyve Özelliklerine Etkileri”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 43, no. 1, 2013, pp. 7-11.
Vancouver Pehluvan M, Bozhüyük MR, Doğru B, Özden E, Aslantaş R. Giberalik Asit (GA3) Uygulamalarının 0900-Ziraat Kiraz Çeşidinin Bazı Meyve Özelliklerine Etkileri. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;43(1):7-11.

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/