BibTex RIS Cite

BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ HAMUR REOLOJİK ÖZELLİKLERİ VE EKMEKÇİLİK KALİTESİ

Year 1997, Volume: 28 Issue: 1, - , 26.04.2013

Abstract

ÖZET : Araştırmada,  faaliyet gösteren bir un fabrikasından diyagramına bağlı kalınarak mevcut pasajlarından elde edilen unların hamur reolojik ve ekmek özellikleri belirlenmeye çalışılmıştır. Genelde kırma unlarında B3 pasajı, redüksiyon unlarında da C6 pasajından sonra unların farinograf ve ekstensograf özelliklerinde önemli bozulmalar görülmüştür. Ayrıca kırma unlarında B3, B4 ve B5 pasajları, redüksiyon unlarında ise bariz olmak üzere D1, D2, R1 ve R2 pasajları ekmek özelliklerinde düşük değerler elde edilmiştir.

 

THE  RHEOLOGICAL DOUGH PROPERTIES AND BREADMAKING QUALITY OF THE FLOUR PASSAGES OF A FLOUR MILL                                

 

SUMMARY: In this research, rheological dough and bread properties of the flour obtained from an factory in which the diagram were not altered. In general, there were negative alterations in the farinograph and extensograph properties of the breaking flours after B3 passage as well as C6 passage reduction flours.  Also, low values were determined for bread properties for the B3, B4 and B5 passages of break flours and D1, D2, R1 and R2 passages of reduction flours.

Year 1997, Volume: 28 Issue: 1, - , 26.04.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section ARAŞTIRMALAR
Authors

H. Gürbüz Kotancılar This is me

İlyas Çelik This is me

Zeki Ertugay This is me

Publication Date April 26, 2013
Published in Issue Year 1997 Volume: 28 Issue: 1

Cite

APA Kotancılar, H. G., Çelik, İ., & Ertugay, Z. (2013). BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ HAMUR REOLOJİK ÖZELLİKLERİ VE EKMEKÇİLİK KALİTESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(1).
AMA Kotancılar HG, Çelik İ, Ertugay Z. BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ HAMUR REOLOJİK ÖZELLİKLERİ VE EKMEKÇİLİK KALİTESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. April 2013;28(1).
Chicago Kotancılar, H. Gürbüz, İlyas Çelik, and Zeki Ertugay. “BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ HAMUR REOLOJİK ÖZELLİKLERİ VE EKMEKÇİLİK KALİTESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28, no. 1 (April 2013).
EndNote Kotancılar HG, Çelik İ, Ertugay Z (April 1, 2013) BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ HAMUR REOLOJİK ÖZELLİKLERİ VE EKMEKÇİLİK KALİTESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28 1
IEEE H. G. Kotancılar, İ. Çelik, and Z. Ertugay, “BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ HAMUR REOLOJİK ÖZELLİKLERİ VE EKMEKÇİLİK KALİTESİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 28, no. 1, 2013.
ISNAD Kotancılar, H. Gürbüz et al. “BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ HAMUR REOLOJİK ÖZELLİKLERİ VE EKMEKÇİLİK KALİTESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28/1 (April 2013).
JAMA Kotancılar HG, Çelik İ, Ertugay Z. BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ HAMUR REOLOJİK ÖZELLİKLERİ VE EKMEKÇİLİK KALİTESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28.
MLA Kotancılar, H. Gürbüz et al. “BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ HAMUR REOLOJİK ÖZELLİKLERİ VE EKMEKÇİLİK KALİTESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 28, no. 1, 2013.
Vancouver Kotancılar HG, Çelik İ, Ertugay Z. BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ HAMUR REOLOJİK ÖZELLİKLERİ VE EKMEKÇİLİK KALİTESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28(1).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/