BibTex RIS Cite

BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ KALİTATİF ÖZELLİKLERİ

Year 1997, Volume: 28 Issue: 1, - , 26.04.2013

Abstract

ÖZET : Bu araştırmada bir un fabrikasının  diyagramına bağlı kalınarak pasajlarından elde edilen unların kalitatif özellikleri tesbit edilmesi amaçlanmıştır. Öğütme sistemleri, kendi içerisinde de oldukça farklı kalitatif özellikte un vermiş, kalite üzerinde diyagram ve  valslerin özellikleri önemli ölçüde etkili olmuştur. Kırma sistemine ait unların kalitatif özellikleri bakımından en yüksek değerleri B3 pasajı, redüksiyon sisteminde ise C4, C5 ve C6 pasajları vermiştir. Protein miktarı yüksek bulunan pasajlarda, gluten özelliğinde de aynı sonuç çıkmaması, unların ekmeklik kalitesinin ifade edilmesinde protein miktarı ile protein kalitesi terimlerinin  farklı  manalara geldiği bir defa daha teyid edilmiştir. 

 

SOME QUALITATIVE PROPERTIES OF THE FLOUR PASSAGES

OF A FLOUR MILL

                                    

SUMMARY : In this research, the qualitative properties of the flours from different passages were examined. The qualitative properties of  different milling system flours were not the same. However, the effect on quality properties of diagram and vals was significant. Amoung breaking systems, B3 pasage had the highest qualitative value while  C4, C5 and C6 pasages showed same results for the reduction systems . Because the passage  having  higher  protein content had not resulted good  gluten properties, it was reconfirmed  that protein value and  protein quality  are different concepts for bread quality.

Year 1997, Volume: 28 Issue: 1, - , 26.04.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section ARAŞTIRMALAR
Authors

İlyas Çelik This is me

H. Gürbüz Kotancılar This is me

Zeki Ertugay This is me

Publication Date April 26, 2013
Published in Issue Year 1997 Volume: 28 Issue: 1

Cite

APA Çelik, İ., Kotancılar, H. G., & Ertugay, Z. (2013). BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ KALİTATİF ÖZELLİKLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(1).
AMA Çelik İ, Kotancılar HG, Ertugay Z. BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ KALİTATİF ÖZELLİKLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. April 2013;28(1).
Chicago Çelik, İlyas, H. Gürbüz Kotancılar, and Zeki Ertugay. “BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ KALİTATİF ÖZELLİKLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28, no. 1 (April 2013).
EndNote Çelik İ, Kotancılar HG, Ertugay Z (April 1, 2013) BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ KALİTATİF ÖZELLİKLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28 1
IEEE İ. Çelik, H. G. Kotancılar, and Z. Ertugay, “BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ KALİTATİF ÖZELLİKLERİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 28, no. 1, 2013.
ISNAD Çelik, İlyas et al. “BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ KALİTATİF ÖZELLİKLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28/1 (April 2013).
JAMA Çelik İ, Kotancılar HG, Ertugay Z. BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ KALİTATİF ÖZELLİKLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28.
MLA Çelik, İlyas et al. “BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ KALİTATİF ÖZELLİKLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 28, no. 1, 2013.
Vancouver Çelik İ, Kotancılar HG, Ertugay Z. BİR UN FABRİKASINDAN ELDE EDİLEN UN PASAJLARININ KALİTATİF ÖZELLİKLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28(1).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/