BibTex RIS Cite

SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH'NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ

Year 1997, Volume: 28 Issue: 1, - , 26.04.2013

Abstract

ÖZET : Hidrojen iyonları konsantrasyonunun negatif logaritması olarak bilinen pH, bir çok bilim alanında olduğu kadar süt teknolojisinde de oldukça önem taşımaktadır. Bugün bazı süt ürünlerinin titrasyon asitliğinin ölçülmesi yerine pH ölçümü tercih edilmekte ve üretim basamakları ona göre belirlenmektedir.

 

IMPORTANCE AND DETERMINATION OF pH IN MILK AND MILK PRODUCTS

 

SUMMARY : The acidity of pH known as negative logarithm for hydrogen ions concentration in a solution has importance for many scientific areas as well as dairy technology. Today, the determination of pH for some dairy products is preferred instead of making titration acidity, and some processing steps are conducted according to pH values.

Year 1997, Volume: 28 Issue: 1, - , 26.04.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section DERLEMELER
Authors

Hayri Coşkun This is me

Abdullah Çağlar This is me

Publication Date April 26, 2013
Published in Issue Year 1997 Volume: 28 Issue: 1

Cite

APA Coşkun, H., & Çağlar, A. (2013). SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH’NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(1).
AMA Coşkun H, Çağlar A. SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH’NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. April 2013;28(1).
Chicago Coşkun, Hayri, and Abdullah Çağlar. “SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH’NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28, no. 1 (April 2013).
EndNote Coşkun H, Çağlar A (April 1, 2013) SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH’NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28 1
IEEE H. Coşkun and A. Çağlar, “SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH’NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 28, no. 1, 2013.
ISNAD Coşkun, Hayri - Çağlar, Abdullah. “SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH’NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28/1 (April 2013).
JAMA Coşkun H, Çağlar A. SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH’NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28.
MLA Coşkun, Hayri and Abdullah Çağlar. “SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH’NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 28, no. 1, 2013.
Vancouver Coşkun H, Çağlar A. SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH’NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28(1).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/