Şebin ve KR–2 ceviz çeşitleri in vitro’da üretilmeye çalışılmış ve kültür oluşturma,
çoğaltma (kardeşlenme), köklendirme ve alıştırma safhalarını kapsayan çalışmalar
yapılmıştır. Üç farklı eksplant kaynağından alınan materyal ile üç farklı eksplant tipi
kullanılarak (meristem, sürgün ucu ve üzerinde bir göz bulunan nodal segment) üç
farklı ortamda(MS, WPM, DKW) kültür oluşturulmuştur.
Cevizin mikro üretiminde kültür oluşturma safhasında karşılaşılan en önemli
problem bulaşma ve kararma olarak görülmüştür.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | March 1, 2005 |
Submission Date | July 27, 2014 |
Published in Issue | Year 2005 Volume: 34 Issue: 1 |
BAHCE Journal
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Horticultural Central Research Institute, Yalova 77100 TÜRKİYE
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram