Şebin ve KR–2 ceviz çeşitleri in vitro’da üretilmeye çalışılmış ve kültür oluşturma,
çoğaltma (kardeşlenme), köklendirme ve alıştırma safhalarını kapsayan çalışmalar
yapılmıştır. Üç farklı eksplant kaynağından alınan materyal ile üç farklı eksplant tipi
kullanılarak (meristem, sürgün ucu ve üzerinde bir göz bulunan nodal segment) üç
farklı ortamda(MS, WPM, DKW) kültür oluşturulmuştur.
Cevizin mikro üretiminde kültür oluşturma safhasında karşılaşılan en önemli
problem bulaşma ve kararma olarak görülmüştür.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mart 2005 |
Gönderilme Tarihi | 27 Temmuz 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Cilt: 34 Sayı: 1 |
BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram