1975 ve 1976 yıllarında Yalova Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nün koleksiyon bağında yetiştirilen 22 çeşit üzümden üzüm suyu üretilmiştir.
1. Üzüm suyu elde etmek için klasik yöntemler kullanılmıştır.
2. Üzüm suyunun kısmi bileşimlerini ve sonuçları çıkarmak için kullanılan bazı değerleri belirlemek amacıyla şu analizler yapılmıştır: şıra verimi, yoğunluk, çözünmüş katı madde, pH, toplam tartarik asit, kül, renk, toplam ve invert şeker, sakaroz ve tat değerleri.
3. Satış rakamlarının değerlendirilmesi. 1975 ve 1976 yıllarında yapılan deneylere göre Burgunder, Papazkarası, Narince ve Ali Cante Boucher çeşitleri en iyi olarak bulunmuştur.
Kalite ve verim açısından bu üzüm çeşitleri bu bölge için önerilmektedir.
In 1975 and 1976, grape juice was produced from 22 varieties grown in the collection vineyard of the Yalova Horticultural Research Institute.
1. Classical methods were used to obtain the grape juice.
2. To determine the partial compositions of grape juice and some of the figures used to draw conclusions, the following analyses were conducted: must yield, density, dissolved solids, pH, total tartaric acid, ash, color, total and invert sugar, sucrose, and tasting values.
3. Valuation of sales figures. According to experiments conducted in 1975 and 1976, the Burgunder, Papazkarasi, Narince, and Ali Cante Boucher varieties were found to be the best.
From a quality and yield perspective, these grape varieties are recommended for this region.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Agricultural Engineering (Other) |
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | December 31, 1978 |
Submission Date | January 1, 1978 |
Acceptance Date | January 31, 1978 |
Published in Issue | Year 1978 Volume: 9 Issue: 1-2-3 |
BAHCE Journal
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Horticultural Central Research Institute, Yalova 77100 TÜRKİYE
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram