Yalova Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nde 8 yerel kiraz ve 3 yerel vişnenin kış soğuklama gereksinimleri üzerine denemeler yapılmıştır. 2 yıllık denemelerin sonuçları aşağıdaki tablolarda listelenmiştir;
7,1℃'nin altındaki çeşitler ve gerekli saatler
Kiraz; Macar:1100, Tekirdağ:1150, Kütahya:1150
Kiraz; Abdullah:1300, Turfandakara:1300, Altıparmak:1300, Dalbastı:1400, Tabanlı:1400, Edirne:1400, Cemal:1450, Karabodur:1700
Trials on winter chilling requirements of 8 local cherries and 3 local sour cherry were performed at Yalova Horticultural Research Institute, Results of 2-year trials are listed in tables below;
Varieties and Hours required below 7.1℃
Sour Cherry; Macar:1100, Tekirdağ:1150, Kütahya:1150
Cherry; Abdullah:1300, Turfandakara:1300, Altıparmak:1300, Dalbastı:1400, Tabanlı:1400, Edirne:1400, Cemal:1450, Karabodur:1700
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Agricultural Engineering (Other) |
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | December 31, 1973 |
Submission Date | January 1, 1973 |
Acceptance Date | January 31, 1973 |
Published in Issue | Year 1973 Volume: 6 Issue: 3-4 |
BAHCE Journal
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Horticultural Central Research Institute, Yalova 77100 TÜRKİYE
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram