Yalova Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nde 8 yerel kiraz ve 3 yerel vişnenin kış soğuklama gereksinimleri üzerine denemeler yapılmıştır. 2 yıllık denemelerin sonuçları aşağıdaki tablolarda listelenmiştir;
7,1℃'nin altındaki çeşitler ve gerekli saatler
Kiraz; Macar:1100, Tekirdağ:1150, Kütahya:1150
Kiraz; Abdullah:1300, Turfandakara:1300, Altıparmak:1300, Dalbastı:1400, Tabanlı:1400, Edirne:1400, Cemal:1450, Karabodur:1700
Trials on winter chilling requirements of 8 local cherries and 3 local sour cherry were performed at Yalova Horticultural Research Institute, Results of 2-year trials are listed in tables below;
Varieties and Hours required below 7.1℃
Sour Cherry; Macar:1100, Tekirdağ:1150, Kütahya:1150
Cherry; Abdullah:1300, Turfandakara:1300, Altıparmak:1300, Dalbastı:1400, Tabanlı:1400, Edirne:1400, Cemal:1450, Karabodur:1700
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ziraat Mühendisliği (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 1973 |
Gönderilme Tarihi | 1 Ocak 1973 |
Kabul Tarihi | 31 Ocak 1973 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1973 Cilt: 6 Sayı: 3-4 |
BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram