Research Article
BibTex RIS Cite

Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi

Year 1970, Volume: 3 Issue: 1, 57 - 60, 31.12.1970

Abstract

Kuru üzüm dünyada birçok ülkede üretilmektedir. Ancak, üretici ülkelerden her yıl ihraç edilen tonlarca üzümün yalnızca yaklaşık 15.000 tonu çekirdekli üzümlerden üretilmektedir. Bu kuru üzümlerin neredeyse tamamı tek bir üzüm çeşidinden, İskenderiye Misketi'nden (Eş. Muscat Gordo Blanco White Hanneport) üretilmektedir. İhracat için üretilen bazı kuru üzümler de Razaki çeşidinden (Eş. Dattier, Waltham Cross) üretilmektedir; ancak bunlar, belirgin bir lezzete sahip olmamaları ve çekirdek çıkarma işlemi sırasında ezilen içi boş çekirdeklere sahip olma eğilimleri nedeniyle daha düşük kaliteli olarak kabul edilmektedir. Bu kuru üzümlerin yalnızca küçük bir kısmı çekirdekleri bozulmadan satılmaktadır. Çoğunun çekirdekleri kurutma işleminden sonra mekanik olarak çıkarılmıştır.

References

  • G.H. Kerridge, Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi

The Production of Raisins from Seeded Grapes

Year 1970, Volume: 3 Issue: 1, 57 - 60, 31.12.1970

Abstract

Raisins are produced in many countries in the world. However, of the tons exported from the producing countries each year only about 15.000 tons are produced from seeded grapes. These raisins are produced almost entirely from the one grape variety, Muscat of Alexandria (Syn. Muscat Gordo Blanco White Hanneport). Some raisins for export are also produced from the variety Razaki (Syn. Dattier, Waltham Cross) but they are considered inferior because of the lack of a distinctive flavor and a tendency to have hollow seeds, which crush in the seed removal process. Only a small amount of these raisins is sold with the seeds intact. Most have the seeds removed mechanically after drying.

References

  • G.H. Kerridge, Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Agricultural Engineering (Other)
Journal Section Makaleler
Authors

G.h. Kerridge This is me

Translators
Publication Date December 31, 1970
Submission Date January 1, 1970
Acceptance Date January 31, 1970
Published in Issue Year 1970 Volume: 3 Issue: 1

Cite

APA Kerridge, G. (1970). Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi (A. Bilişli, Trans.). Bahçe, 3(1), 57-60.
AMA Kerridge G. Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi. Bahçe. December 1970;3(1):57-60.
Chicago Kerridge, G.h. “Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi”. Translated by Arsan Bilişli. Bahçe 3, no. 1 (December 1970): 57-60.
EndNote Kerridge G (December 1, 1970) Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi. Bahçe 3 1 57–60.
IEEE G. Kerridge, “Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi”, Bahçe, vol. 3, no. 1, pp. 57–60, 1970.
ISNAD Kerridge, G.h. “Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi”. Bahçe. Trans. Arsan Bilişli 3/1 (December1970), 57-60.
JAMA Kerridge G. Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi. Bahçe. 1970;3:57–60.
MLA Kerridge, G.h. “Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi”. Bahçe, translated by Arsan Bilişli, vol. 3, no. 1, 1970, pp. 57-60.
Vancouver Kerridge G. Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi. Bahçe. 1970;3(1):57-60.

BAHCE Journal
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Horticultural Central Research Institute, Yalova 77100 TÜRKİYE
X (Twitter)LinkedinFacebookInstagram