Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi

Yıl 1970, Cilt: 3 Sayı: 1, 57 - 60, 31.12.1970

Öz

Kuru üzüm dünyada birçok ülkede üretilmektedir. Ancak, üretici ülkelerden her yıl ihraç edilen tonlarca üzümün yalnızca yaklaşık 15.000 tonu çekirdekli üzümlerden üretilmektedir. Bu kuru üzümlerin neredeyse tamamı tek bir üzüm çeşidinden, İskenderiye Misketi'nden (Eş. Muscat Gordo Blanco White Hanneport) üretilmektedir. İhracat için üretilen bazı kuru üzümler de Razaki çeşidinden (Eş. Dattier, Waltham Cross) üretilmektedir; ancak bunlar, belirgin bir lezzete sahip olmamaları ve çekirdek çıkarma işlemi sırasında ezilen içi boş çekirdeklere sahip olma eğilimleri nedeniyle daha düşük kaliteli olarak kabul edilmektedir. Bu kuru üzümlerin yalnızca küçük bir kısmı çekirdekleri bozulmadan satılmaktadır. Çoğunun çekirdekleri kurutma işleminden sonra mekanik olarak çıkarılmıştır.

Kaynakça

  • G.H. Kerridge, Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi

The Production of Raisins from Seeded Grapes

Yıl 1970, Cilt: 3 Sayı: 1, 57 - 60, 31.12.1970

Öz

Raisins are produced in many countries in the world. However, of the tons exported from the producing countries each year only about 15.000 tons are produced from seeded grapes. These raisins are produced almost entirely from the one grape variety, Muscat of Alexandria (Syn. Muscat Gordo Blanco White Hanneport). Some raisins for export are also produced from the variety Razaki (Syn. Dattier, Waltham Cross) but they are considered inferior because of the lack of a distinctive flavor and a tendency to have hollow seeds, which crush in the seed removal process. Only a small amount of these raisins is sold with the seeds intact. Most have the seeds removed mechanically after drying.

Kaynakça

  • G.H. Kerridge, Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ziraat Mühendisliği (Diğer)
Bölüm Makaleler
Yazarlar

G.h. Kerridge Bu kişi benim

Çevirmenler
Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 1970
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 1970
Kabul Tarihi 31 Ocak 1970
Yayımlandığı Sayı Yıl 1970 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kerridge, G. (1970). Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi (A. Bilişli, çev.). Bahçe, 3(1), 57-60.
AMA Kerridge G. Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi. Bahçe. Aralık 1970;3(1):57-60.
Chicago Kerridge, G.h. “Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi”. çeviren Arsan Bilişli. Bahçe 3, sy. 1 (Aralık 1970): 57-60.
EndNote Kerridge G (01 Aralık 1970) Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi. Bahçe 3 1 57–60.
IEEE G. Kerridge, “Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi”, Bahçe, c. 3, sy. 1, ss. 57–60, 1970.
ISNAD Kerridge, G.h. “Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi”. Bahçe. Trc. Arsan Bilişli 3/1 (Aralık1970), 57-60.
JAMA Kerridge G. Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi. Bahçe. 1970;3:57–60.
MLA Kerridge, G.h. “Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi”. Bahçe, çeviren Arsan Bilişli, c. 3, sy. 1, 1970, ss. 57-60.
Vancouver Kerridge G. Çekirdekli Üzümden Çekirdeksiz Kuru Üzüm Elde Edilmesi. Bahçe. 1970;3(1):57-60.

BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter)LinkedinFacebookInstagram