Bu çalışmanın amacı limon depolamasında çeşitler için uygun depo lama şartlarını ve çeşitler arasında bu şartlara göre farklılıkları tespit etmektir. Bu amaç ile depolama periyodunda farklı sıcaklıklar uygulanmıştır. Vitamin C kalite faktörü olarak kullanılarak, farklı depolama sıcaklıkları limon suyundaki vitamin C miktarları üzerinde karakterize edilmiştir. Depolama sıcaklığının artışı ile kayıplarda artmıştır. Vitamin C miktarının oksidasyonla azalması limon çeşitlerinin depolamasında göz önü ne alınacak önemli bir husus olarak değerlendirilmiştir.
Studies Were made of the effects of different storage temperatures on lemon varieties. Vitamin C contents were used to assess quality after storage. With higher temperatures losses of Vitamin C increased through oxidation and is an important factor in the storage of lemons.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Agricultural Engineering (Other) |
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | December 31, 1970 |
Submission Date | January 1, 1970 |
Acceptance Date | January 31, 1970 |
Published in Issue | Year 1970 Volume: 3 Issue: 3 |
BAHCE Journal
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Horticultural Central Research Institute, Yalova 77100 TÜRKİYE
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram