Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Limon Depolamasında Vitamin C Miktarlarındaki Azalmalar

Yıl 1970, Cilt: 3 Sayı: 3, 45 - 49, 31.12.1970

Öz

Bu çalışmanın amacı limon depolamasında çeşitler için uygun depo lama şartlarını ve çeşitler arasında bu şartlara göre farklılıkları tespit etmektir. Bu amaç ile depolama periyodunda farklı sıcaklıklar uygulanmıştır. Vitamin C kalite faktörü olarak kullanılarak, farklı depolama sıcaklıkları limon suyundaki vitamin C miktarları üzerinde karakterize edilmiştir. Depolama sıcaklığının artışı ile kayıplarda artmıştır. Vitamin C miktarının oksidasyonla azalması limon çeşitlerinin depolamasında göz önü ne alınacak önemli bir husus olarak değerlendirilmiştir.

Kaynakça

  • Lees. R., 1968. The Laboratory handbook of methods of food analysis.
  • Tekeli, S.T., 1968. Türk sebze ve meyvelerinde C vitamini miktarları ve islemelerde olan değişmeler. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yıllığı.

Vitamin C Losses of Stored Lemons

Yıl 1970, Cilt: 3 Sayı: 3, 45 - 49, 31.12.1970

Öz

Studies Were made of the effects of different storage temperatures on lemon varieties. Vitamin C contents were used to assess quality after storage. With higher temperatures losses of Vitamin C increased through oxidation and is an important factor in the storage of lemons.

Kaynakça

  • Lees. R., 1968. The Laboratory handbook of methods of food analysis.
  • Tekeli, S.T., 1968. Türk sebze ve meyvelerinde C vitamini miktarları ve islemelerde olan değişmeler. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yıllığı.
Toplam 2 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ziraat Mühendisliği (Diğer)
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Arsan Bilişli Bu kişi benim

Ahmet Ayanoğlu Bu kişi benim

Nilüfer Baykent Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 1970
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 1970
Kabul Tarihi 31 Ocak 1970
Yayımlandığı Sayı Yıl 1970 Cilt: 3 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Bilişli, A., Ayanoğlu, A., & Baykent, N. (1970). Limon Depolamasında Vitamin C Miktarlarındaki Azalmalar. Bahçe, 3(3), 45-49.
AMA Bilişli A, Ayanoğlu A, Baykent N. Limon Depolamasında Vitamin C Miktarlarındaki Azalmalar. Bahçe. Aralık 1970;3(3):45-49.
Chicago Bilişli, Arsan, Ahmet Ayanoğlu, ve Nilüfer Baykent. “Limon Depolamasında Vitamin C Miktarlarındaki Azalmalar”. Bahçe 3, sy. 3 (Aralık 1970): 45-49.
EndNote Bilişli A, Ayanoğlu A, Baykent N (01 Aralık 1970) Limon Depolamasında Vitamin C Miktarlarındaki Azalmalar. Bahçe 3 3 45–49.
IEEE A. Bilişli, A. Ayanoğlu, ve N. Baykent, “Limon Depolamasında Vitamin C Miktarlarındaki Azalmalar”, Bahçe, c. 3, sy. 3, ss. 45–49, 1970.
ISNAD Bilişli, Arsan vd. “Limon Depolamasında Vitamin C Miktarlarındaki Azalmalar”. Bahçe 3/3 (Aralık1970), 45-49.
JAMA Bilişli A, Ayanoğlu A, Baykent N. Limon Depolamasında Vitamin C Miktarlarındaki Azalmalar. Bahçe. 1970;3:45–49.
MLA Bilişli, Arsan vd. “Limon Depolamasında Vitamin C Miktarlarındaki Azalmalar”. Bahçe, c. 3, sy. 3, 1970, ss. 45-49.
Vancouver Bilişli A, Ayanoğlu A, Baykent N. Limon Depolamasında Vitamin C Miktarlarındaki Azalmalar. Bahçe. 1970;3(3):45-9.

BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter)LinkedinFacebookInstagram