Bu çalışmanın amacı limon depolamasında çeşitler için uygun depo lama şartlarını ve çeşitler arasında bu şartlara göre farklılıkları tespit etmektir. Bu amaç ile depolama periyodunda farklı sıcaklıklar uygulanmıştır. Vitamin C kalite faktörü olarak kullanılarak, farklı depolama sıcaklıkları limon suyundaki vitamin C miktarları üzerinde karakterize edilmiştir. Depolama sıcaklığının artışı ile kayıplarda artmıştır. Vitamin C miktarının oksidasyonla azalması limon çeşitlerinin depolamasında göz önü ne alınacak önemli bir husus olarak değerlendirilmiştir.
Studies Were made of the effects of different storage temperatures on lemon varieties. Vitamin C contents were used to assess quality after storage. With higher temperatures losses of Vitamin C increased through oxidation and is an important factor in the storage of lemons.
| Birincil Dil | Türkçe |
|---|---|
| Konular | Ziraat Mühendisliği (Diğer) |
| Bölüm | Makaleler |
| Yazarlar | |
| Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 1970 |
| Gönderilme Tarihi | 1 Ocak 1970 |
| Kabul Tarihi | 31 Ocak 1970 |
| Yayımlandığı Sayı | Yıl 1970 Cilt: 3 Sayı: 3 |
BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram