Kültüre alınmış çilekler bütün dünyada yetiştirilmekte ve tercih edilen yiyecekler listesinde önemli bir yer tutmaktadır. Güzel lezzeti ve zengin vitamin ve mineral madde kapsamı ile dünyada milyonlarca kişinin diyetine girmiş olan çileğin popüler hale gelmesi son 30–40 yıl içerisinde olmuştur. 1950’li yıllarda sadece birkaç ülkedeki insanlar çileği tanıyor ve tadını biliyorlardı. Bu durum ancak ıslah çalışmaları ile çok farklı çevresel koşullar da yeterli verim sağlayan çeşitlerin üretilmesiyle değişmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Agricultural Engineering (Other) |
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | December 11, 2019 |
Submission Date | September 7, 2019 |
Acceptance Date | November 29, 2019 |
Published in Issue | Year 2019 Volume: 48 Issue: (Özel Sayı 1) 6. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu |
BAHCE Journal
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Horticultural Central Research Institute, Yalova 77100 TÜRKİYE
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram