Kültüre alınmış çilekler bütün dünyada yetiştirilmekte ve tercih edilen yiyecekler listesinde önemli bir yer tutmaktadır. Güzel lezzeti ve zengin vitamin ve mineral madde kapsamı ile dünyada milyonlarca kişinin diyetine girmiş olan çileğin popüler hale gelmesi son 30–40 yıl içerisinde olmuştur. 1950’li yıllarda sadece birkaç ülkedeki insanlar çileği tanıyor ve tadını biliyorlardı. Bu durum ancak ıslah çalışmaları ile çok farklı çevresel koşullar da yeterli verim sağlayan çeşitlerin üretilmesiyle değişmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ziraat Mühendisliği (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 11 Aralık 2019 |
Gönderilme Tarihi | 7 Eylül 2019 |
Kabul Tarihi | 29 Kasım 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 48 Sayı: (Özel Sayı 1) 6. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu |
BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram