BibTex RIS Cite

Lise Öğrencilerinin Elektrik Akımı Konusundaki Kavram Yanılgılarının Belirlenmesinde ve Giderilmesinde Analojilerin Kullanılması

Year 2011, Volume: 5 Issue: 2, 221 - 250, 01.12.2011

Abstract

İki bölümden oluşan bu araştırma, 11. sınıfa devam etmekte olan fen bölümü öğrencilerinin (n:146) katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın birinci bölümünde, analojilerin, öğrencilerin kavram yanılgılarını tespit etmede tamamlayıcı değerlendirme aracı olarak kullanılıp kullanılamayacağı incelenmiştir. Araştırmada öğrencilere, elektrik akımı konusu öğretiminin başında ve sonunda elektrik akımı konusu ile ilgili elektrik kavram testi uygulanmış ve analojiler yaptırılmıştır. Benzer bir öğrenci grubu ile gerçekleştirilen araştırmanın ikinci bölümünde; elektrik akımı konusunun öğretiminde analoji kullanımının öğrencilerin “Elektrik Akımı” konusundaki kavram yanılgılarının giderilmesine etkisi incelenmiştir. Araştırma sonucunda, elektrik kavram testinin yanı sıra, öğrencilerin yapmış oldukları analojilerin de, öğrencilerin kavram yanılgılarının belirlenmesinde tamamlayıcı değerlendirme yöntemi olarak kullanılabileceği ve analoji destekli öğrenimin öğrencilerin elektrik akımı konusundaki kavram yanılgılarını gidermede, kavramsal değişimi sağlamada ve öğrencilerin başarılarını arttırmada analoji içermeyen düz anlatım yöntemine göre daha başarılı olduğu belirlenmiştir.

Year 2011, Volume: 5 Issue: 2, 221 - 250, 01.12.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

İsil Aykutlu This is me

Isil Aykutlu This is me

Ahmet İlhan Şen This is me

Publication Date December 1, 2011
Submission Date January 2, 2015
Published in Issue Year 2011 Volume: 5 Issue: 2

Cite

APA Aykutlu, İ., Aykutlu, I., & Şen, A. İ. (2011). Lise Öğrencilerinin Elektrik Akımı Konusundaki Kavram Yanılgılarının Belirlenmesinde ve Giderilmesinde Analojilerin Kullanılması. Necatibey Eğitim Fakültesi Elektronik Fen Ve Matematik Eğitimi Dergisi, 5(2), 221-250.