cooperative learning; traditional learning; mitosis and meiosis; academie achievement

Volume: 2 Number: 2 June 1, 2007
  • Esra Özay
TR EN

MİTOZ VE MAYOZ KONUSUNDA İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME VE GELENEKSEL ÖĞRENME YÖNTEMLERİNİN ÖĞRENCİ BAŞARISINA ETKİSİ

Abstract

Bu araştırmanın amacı; mitoz-mayoz öğretiminde farklı öğretim yöntemlerinin öğrenci başarısına etkisini incelemektedir. Araştırmada, öntest-sontest kontrol grupla deneysel araştırma modeli kullanılmış, araştırma gruplarının birisinde işbirlikli, diğerinde geleneksel öğretim yapılmıştır. Araştırmaya Erzurum il merkezinde bulunan İ.M.K.B Lisesi 9. sınıf öğrencilerinden oluşan 2 sınıf katılmıştır. Elde edilen bulgulara göre denenen öğretim yöntemleri kendi içlerinde karşılaştırıldıklarında, bütün gruplar için öntest ve sontest puanları arasında anlamlı fark bulunmuştur. Söz konusu yöntemler birbirleri ile karşılaştırıldıklarında ise son test puanlar bakımından anlamlı bir farklılık bulunamamıştır.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Esra Özay This is me

Publication Date

June 1, 2007

Submission Date

June 1, 2007

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2007 Volume: 2 Number: 2

APA
Özay, E. (2007). MİTOZ VE MAYOZ KONUSUNDA İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME VE GELENEKSEL ÖĞRENME YÖNTEMLERİNİN ÖĞRENCİ BAŞARISINA ETKİSİ. Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi, 2(2), 62-73. https://izlik.org/JA34DD57PB
AMA
1.Özay E. MİTOZ VE MAYOZ KONUSUNDA İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME VE GELENEKSEL ÖĞRENME YÖNTEMLERİNİN ÖĞRENCİ BAŞARISINA ETKİSİ. Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi. 2007;2(2):62-73. https://izlik.org/JA34DD57PB
Chicago
Özay, Esra. 2007. “MİTOZ VE MAYOZ KONUSUNDA İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME VE GELENEKSEL ÖĞRENME YÖNTEMLERİNİN ÖĞRENCİ BAŞARISINA ETKİSİ”. Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi 2 (2): 62-73. https://izlik.org/JA34DD57PB.
EndNote
Özay E (June 1, 2007) MİTOZ VE MAYOZ KONUSUNDA İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME VE GELENEKSEL ÖĞRENME YÖNTEMLERİNİN ÖĞRENCİ BAŞARISINA ETKİSİ. Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi 2 2 62–73.
IEEE
[1]E. Özay, “MİTOZ VE MAYOZ KONUSUNDA İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME VE GELENEKSEL ÖĞRENME YÖNTEMLERİNİN ÖĞRENCİ BAŞARISINA ETKİSİ”, Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi, vol. 2, no. 2, pp. 62–73, June 2007, [Online]. Available: https://izlik.org/JA34DD57PB
ISNAD
Özay, Esra. “MİTOZ VE MAYOZ KONUSUNDA İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME VE GELENEKSEL ÖĞRENME YÖNTEMLERİNİN ÖĞRENCİ BAŞARISINA ETKİSİ”. Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi 2/2 (June 1, 2007): 62-73. https://izlik.org/JA34DD57PB.
JAMA
1.Özay E. MİTOZ VE MAYOZ KONUSUNDA İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME VE GELENEKSEL ÖĞRENME YÖNTEMLERİNİN ÖĞRENCİ BAŞARISINA ETKİSİ. Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi. 2007;2:62–73.
MLA
Özay, Esra. “MİTOZ VE MAYOZ KONUSUNDA İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME VE GELENEKSEL ÖĞRENME YÖNTEMLERİNİN ÖĞRENCİ BAŞARISINA ETKİSİ”. Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi, vol. 2, no. 2, June 2007, pp. 62-73, https://izlik.org/JA34DD57PB.
Vancouver
1.Esra Özay. MİTOZ VE MAYOZ KONUSUNDA İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME VE GELENEKSEL ÖĞRENME YÖNTEMLERİNİN ÖĞRENCİ BAŞARISINA ETKİSİ. Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi [Internet]. 2007 Jun. 1;2(2):62-73. Available from: https://izlik.org/JA34DD57PB