Türkiye’nin Fırat ve Dicle Sınıraşan Sularından Kaynaklanan Güvenlik Sorunu ve Çatışma Riski
Abstract
Keywords
References
- Allan, J. A. Tony (1997). “Virtual Water: a Long Term Solution for Water Short Middle Eastern Economies?” Water Issues Group Occasional Papers#3, SOAS. London, http://web.macam.ac.il/~arnon/Int-ME/water/OCC03. PDF [Erişim: 15.03.2012].
- Akbaş, Zafer (2011). Irak Sorununun Uluslararası Boyutu ve Türkiye. Ankara: Barış Kitap.
- Akbaş Zafer ve Ç. Mutlu (2012). “Uluslararası Politikada Irak ve Suriye’nin Sını- raşan Su Sorununa Yaklaşımı ve Türkiye: Beklentiler ve Gerçekler”. Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi 13 (1): 213-240.
- Altınbilek, Doğan (2004). “Fırat-Dicle Havzasının Gelişimi ve Yönetimi”. Ortadoğu’da Su Meselesi ve Türkiye. Ed. Zekai Şen ve Sevinç Sırdaş. İstanbul: Su Vakfı Yay. 19-41.
- Barlow Maude ve T. Clarke (2012). “Who Owns Water?”. The Nation. www.thenation.com./archive/who-owns-water. [Erişim: 05.01.2012].
- Beaumont, Peter (1994). “The Myth of Water Wars and the Future of Irrigated Agriculture in the Middle East”. International Journal of Water Resources Development 10 (1): 9-21.
- Bilen, Özden (1996). Ortadoğu Su Sorunları ve Türkiye. Ankara: TESAV Yay.
- Bilgiç, Esra (2006). Su Sorunu: Fırat, Dicle ve Asi Nehirleri Örnekleri. Yüksek Lisans Tezi. Ankara: Atılım Üniversitesi.
Details
Primary Language
English
Subjects
-
Journal Section
-
Authors
Zafer Akbaş
This is me
Publication Date
March 1, 2015
Submission Date
March 1, 2015
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2015 Number: 72