EN
TR
Elazığ, Malatya ve Erzincan illeri elma ağaçlarındaki Cenopalpus pulcher (Can. ve Fan.) yayılışının tesbiti.
Abstract
Akarlar,son yıllsü^a--^rço^kültür; ı.l>lUdlerinin ve meyve--üretim Jbölgelerİm|zin en Önemli zararlıları arasına girmiş bulunmaktadır, Ç e n o p a lpu a j>u 11 ç h e r ; (C, ve-JT-Vin zararı U^aharda torn,urcük devresinden hasada kadar devam eder. Kesafetin fazla olduğu yıllarda dal ve yapraklardan meyveler Üzerinde de bulunur. Emgileri neticesinde yaprağın klorofil ve pigmentlerini parçalayarak yapraklarin kurumasına:, zamanından evvel Sökülmesine ve, renksiz kalleşiz .meyvelerin teşekkülüne sebep olurlar.. •V -Akarların çok küçük olmaları, bunun yanında bazılarının âğ örmedikleri için farkedilem'emeleri, tür tespitlerinin zorluğu,' DDT ve benzeri- ^reparaifrların populâşyonu artırması akar türlerine tesir,eden spesifik akarişülerin balzı türlere veya bir akar türünün her devresine aynı derecede tesir etme* tnesi, bir akar türünün değişik vkonukçularda aynı akarisite değişik reaksiyon ^östeırmesi, akar;kesafetinin gün geçtikçe artmasını sağlamaktadır,.
Keywords
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
Research Article
Publication Date
November 25, 2008
Submission Date
November 25, 2008
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 1969 Volume: 9 Number: 4
APA
Taşçıoğlu, S., Dörtbudak, N., & Günaydın, T. (2008). Elazığ, Malatya ve Erzincan illeri elma ağaçlarındaki Cenopalpus pulcher (Can. ve Fan.) yayılışının tesbiti. Plant Protection Bulletin, 9(4), 250-256. https://izlik.org/JA96GA67DU
AMA
1.Taşçıoğlu S, Dörtbudak N, Günaydın T. Elazığ, Malatya ve Erzincan illeri elma ağaçlarındaki Cenopalpus pulcher (Can. ve Fan.) yayılışının tesbiti. Plant Protection Bulletin. 2008;9(4):250-256. https://izlik.org/JA96GA67DU
Chicago
Taşçıoğlu, S., N. Dörtbudak, and T. Günaydın. 2008. “Elazığ, Malatya Ve Erzincan Illeri Elma Ağaçlarındaki Cenopalpus Pulcher (Can. Ve Fan.) Yayılışının Tesbiti”. Plant Protection Bulletin 9 (4): 250-56. https://izlik.org/JA96GA67DU.
EndNote
Taşçıoğlu S, Dörtbudak N, Günaydın T (November 1, 2008) Elazığ, Malatya ve Erzincan illeri elma ağaçlarındaki Cenopalpus pulcher (Can. ve Fan.) yayılışının tesbiti. Plant Protection Bulletin 9 4 250–256.
IEEE
[1]S. Taşçıoğlu, N. Dörtbudak, and T. Günaydın, “Elazığ, Malatya ve Erzincan illeri elma ağaçlarındaki Cenopalpus pulcher (Can. ve Fan.) yayılışının tesbiti”., Plant Protection Bulletin, vol. 9, no. 4, pp. 250–256, Nov. 2008, [Online]. Available: https://izlik.org/JA96GA67DU
ISNAD
Taşçıoğlu, S. - Dörtbudak, N. - Günaydın, T. “Elazığ, Malatya Ve Erzincan Illeri Elma Ağaçlarındaki Cenopalpus Pulcher (Can. Ve Fan.) Yayılışının Tesbiti”. Plant Protection Bulletin 9/4 (November 1, 2008): 250-256. https://izlik.org/JA96GA67DU.
JAMA
1.Taşçıoğlu S, Dörtbudak N, Günaydın T. Elazığ, Malatya ve Erzincan illeri elma ağaçlarındaki Cenopalpus pulcher (Can. ve Fan.) yayılışının tesbiti. Plant Protection Bulletin. 2008;9:250–256.
MLA
Taşçıoğlu, S., et al. “Elazığ, Malatya Ve Erzincan Illeri Elma Ağaçlarındaki Cenopalpus Pulcher (Can. Ve Fan.) Yayılışının Tesbiti”. Plant Protection Bulletin, vol. 9, no. 4, Nov. 2008, pp. 250-6, https://izlik.org/JA96GA67DU.
Vancouver
1.S. Taşçıoğlu, N. Dörtbudak, T. Günaydın. Elazığ, Malatya ve Erzincan illeri elma ağaçlarındaki Cenopalpus pulcher (Can. ve Fan.) yayılışının tesbiti. Plant Protection Bulletin [Internet]. 2008 Nov. 1;9(4):250-6. Available from: https://izlik.org/JA96GA67DU
